Yapılan bir araştırma sonucunda islam dinine en uygun yaşayan ülkeler arasında şeriatın yönettiği ne İran var, ne de Arabistan. Sonuçlar ise oldukça şaşırtıcı. Baskının ve rejimin, halka bir takım tutumların dayatılması sonucunda ne olabileceği bu araştırmada açıkça gözler önüne serilmiştir.
Araştırmayı ve raporunu sizlerle paylaşıyoruz.

Emin olun bu sonuca çok şaşıracaksınız
208 ülkeyi kapsayan bir araştırma ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. İranlı profesörün başkanlığındaki bir heyet tarafından yapılan araştırma İslami değerlere, kurallara, ideallere en uygun ülkenin belirlenmesi amacıyla yapıldı. Sonuçta, Müslüman devletler İslami ideal, değer ve kurallara uygun ülkeler listesinin sonlarında yer alırken, İrlanda İslami yapıya en uygun toplum ve devlet yapısını oluşturan ülke olarak belirlendi.

Antalya Ajans Danimarka Temsilcisi Sadi TEKELİOĞLU bildiriyor - 208 ülkeyi kapsayan karşılaştırma sonunda İslami ideallere, değerleri en çok uyan, İslam’ın emirlerine uygun toplum yapısı oluşturabilen ülkeler belirlendi. Ancak araştırma hiç de beklenmedik bir sonucu ortaya koydu.

Kuranı Kerim’de yer alan İslam ideallerini bir endeks sonucu hesaplayan araştırmacılar İslamiyet'in öne çıkardığı idealleri yerine getiren ülkeler arasında İrlanda’nın birinci sırada yer aldığını belirtirken, Danimarka ikinci, Lüksemburg üçüncü sırada yer aldı.

Kuranı Kerim’de yer alan tavsiye, ideal ve değerlere göre bir ülkede iyi işleyen kurumlar bulunması, ülkeyi yönetenlerin de halkla aynı şekilde kanunlara ve kurallara uyuyor olması, toplumun siyasi ve ekonomik özgürlük temelleri üzerine inşa edilmiş olması, toplum temelerinin oturduğu prensiplerin de ekonomik gelişmeye olanak sağlaması gerekiyor.
ABD’de bulunan George Washington Üniversitesi’nde bir araya gelen bir grup araştırmacı tarafından yapılan karşılaştırma sonunda Norveç 6. sırada yer alırken Müslüman ülkeler listenin en son sırasında yer aldı. Araştırmada öne çıkan en çarpıcı sonuç ise Kuranı Kerim ideallerine uygun yaşama kıstasına en az uyan ülkenin Suudi Arabistan çıkması.
Araştırmaya göre Kuran’daki İslam’a en uzak yaşayan ülkelerden olan Suudi Arabistan listenin 131. sırasında yer alıyor.
Araştırmacı grubun başkanlığını yapan İranlı profesör Hossein Askari İslam’ın temel değerlerinin şeriat kuralları ve dine dayalı yönetimler olmadığını söylüyor.