Gençlere iş başvurusu ve görüşme öncesi uyarılarda bulunan İŞKUR, özellikle Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlarda paylaşılan fotoğraflara dikkat çekti. İŞKUR rehberinde, “Sosyal medyadaki görüntüleriniz ve paylaşımlarınız mükemmel bir özgeçmişi gölgeleyebilir” dedi

Türkiye İş Kurumu’ndan (İŞKUR) iş başvurusu yapan ya da iş görüşmesine hazırlanan gençlere uyarı geldi. İş arayan gençlere yönelik bir rehber hazırlayan İŞKUR, Facebook ve Twitter profili uyarısında bulundu. Kurum, gençlerin, sosyal medya sayfalarındaki fotoğraf ve paylaşımlarına dikkat etmesini istedi ve "Bu paylaşımlar, mükemmel bir CV'nin önüne geçebilir" dedi.İŞKUR, iş arayan gençleri iş görüşmelerine hazırlamak için bir dergi çıkardı. Üniversite ve meslek liselerinde de dağıtımı yapılan dergiyle, gençlerin iş görüşmelerinde dikkat etmesi gereken noktalar yer alıyor. İŞKUR'un uyarı ve önerileri şöyle: 

İNTERNETTEN ARAŞTIRIN 

Rehberdeki diğer öneriler şöyle sıralandı: Görüşmeye gitmeden işveren hakkında bilgi toplayın. İşyeri hakkında internet sitesinden bilgi alın. İşyerinin açık adresini önceden öğrenin, randevudan 5-10 dakika önce orada olun. İşverenler genelde aynı soruları sorar. Bu soruların yanıtlarına hazırlanın: Neden işyerimize başvurdunuz, güçlü ve zayıf yönleriniz nelerdir, mesleki geleceğinizle ilgili planlarınız neler?

İlk olarak ücreti sormayın 

İşverenlerin beklentilerine de görüşmelerde dikkat edilmeli. Buna göre, iş arayanların kesinlikle görüşmedeki ilk sorusu ücret olmamalı. İşverenler, öncelikle işyeriyle ilgili sorular soran ve işyerine kazandıracağı artıları belirten elemanları tercih eder. İşverenler, çalışma arkadaşlarını yapıcı olarak motive eden ve ekip çalışmasına yatkın kişileri tercih eder. Görüşmede kendinize güvenli olun, işverene öneriler ve yaratıcı fikirler sunun.