SERDAR DENKTAŞ: “KIBRIS TÜRKÜ ADANIN SAHİBİDİR”

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaptırılan Rauf Denktaş Spor Tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

DP’den yapılan açıklamaya göre, açılış törenine, Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş ve aile yakınlarının yanı sıra CHP Hatay milletvekili Hasan Akgöl, Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş törende yaptığı konuşmada; “Zaman, artık bizim için geçmiştir. Rumlar Kıbrıs Türkünü kaale almamaktadır 'Türkiye benim muhatabımdır' demektedir. Kıbrıs sorunu 'işgal sorunu' denmektedir. Kıbrıs Türkü adanın sahibidir. Bunu hatırlatmak için Anadolu insanı ile birlikte Anadolu’nun Kıbrıs hassasiyetini yeniden dirilterek, dıştan gelen baskılarla zayıflatılmak istenen bu ilişkiyi yeniden güçlendirerek el ele kol kola yürümek zorundayız.” diyerek tesisi İskenderun'a kazandıran, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve meclis üyelerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından tesisin açılış kurdelesini Serdar Denktaş, Vali M.Celalettin Lekesiz, CHP Milletvekili Hasan Akgöl, Kaymakam Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Yusuf Civelek, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder birlikte kesti.

Açılış sonrası ise sporcular buz pateni pistinde gösteri maçı yaptı. Buz hokeyi maçı sonrası protokol sporcuları tebrik etti. Törene katılan Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş ise İskenderun’a yaptırılan ve eşinin adını verildiği tesisin yapılmasını sağlayan İskenderun Belediyesi ve meclis üyelerine teşekkür etti.