İngiliz Üsleri çalışanlarının, İngiliz makamlarının, Eşel Mobili ve maaşlarındaki artışları “dondurma” yönündeki tek yanlı kararını protesto ederek iki saatlik iş durdurma eylemi yaptığı bildirildi.

Simerini gazetesi, “İngiliz Üslerinde Çalışanlar İki Saatlik İş Durdurma Eylemi Yaptı” başlığıyla verdiği haberinde, protestocuların toplandığı Ağrotur İngiliz Üsleri önündeki açıklamalarda, ilerde daha dinamik önlemler alınacağı uyarısında bulunulduğu ve önlemlerin hedefinde sosyal sigortalar ve emeklilik menfaatlerinin vurulmasının olduğu yönünde şikayetlerin edildiğini aktardı.

Habere göre çalışanların sendikalarının koordinasyon komitesi sözcüsü Hristos Çiapuras, dünkü protestolarının, İngiliz Üslerinin, sosyal sigortalar ve emeklilik konusunda çalışanlarla olan anlaşmayı boşa harcama çabasından dolayı yaptığından söz etti.

Çiapuras İngilizlerin, çalışanların menfaatlerini vurmak için ekonomik kriz döneminden yararlandığını ve bunun kabul edilmez olduğunu söyledi.

Politis gazetesi de “İngiliz Üsleri... İki Saat ‘Kapalı’ ” başlıklarıyla aktardığı haberinde bin 200 Kıbrıslı Türk ve Rum çalışanın dün sabah, iki saatlik iş durdurma eylemi yaparak İngiliz Üslerine kilit vurduğunu yazdı.

Habere göre çalışanlar Episkopu, Trodos, Ağrotur ve Dikelya üsleri girişinde toplandılar ve işveren tarafının, “Kıbrıs Cumhuriyeti”nde geçerli olanlar ve devlet çalışanlarının maaşlarında yapılan kesintilerle uyum içerisinde olunması gerektiği bahanesiyle, Eşel Mobil ve maaşlarındaki artışların iki yıl “yenilmesini” şikayet ettiler.

Çalışanlar bu önlemin hedefinde sosyal sigortalar ve emeklilik menfaatlerinin olduğunu belirttiler.