Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas ve bakanlardan oluşacak kalabalık bir heyetin Çarşamba günü Brüksel’e giderek Komisyonerler Heyetiyle gayrı resmi toplantı gerçekleştireceği bildirildi.

Haravgi gazetesi haberinde, Hristofyas’ın girişiminin ardından gerçekleştirilecek görüşmenin amacının, Güney Kıbrıs’ın 2012’de devralması öngörülen AB Dönem Başkanlığı çerçevesinde Güney Kıbrıs’ın Komisyonerler Heyetiyle ilişkilerini güçlendirmek olduğunu yazdı.

Gazete, Güney Kıbrıs’ın dönem başkanlığı sırasında öncelik vereceği konuların Mayıs ayında kesinleşeceğini ve Heyetin 6 Temmuz tarihinde Güney Kıbrıs’ı ziyaretinde ele alınacağını belirtirken Brüksel ziyaretinde Hristofyas’a Dışişleri ve İçişleri bakanları da dahil birçok bakanın ve hükümet sözcüsünün de eşlik edeceğini vurguladı.

BARROSO’YLA GÖRÜŞME

Gazete, Hristofyas’ın Çarşamba günü heyetle bir araya gelmeden önce ise, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso’yla bir araya geleceğini, görüşmede Kıbrıs sorununun da ele alınacağını yazdı.

DANİMARKA BAŞBAKANININ ZİYARETİ

Öte yandan gazete, kesinleşmemekle birlikte, Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt’in Mayıs sonu ya da Nisan ayı başında Güney Kıbrıs’ı ziyaret etmesinin söz konusu olduğunu yazdı.

Haberde Schmidt’in ziyaretinin Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schultz’la aynı zamana denk gelmesinin söz konusu olduğu da ifade edildi.