“KEYFİ ADAYLIK İLAN ETMİYORUM, BAŞKA ADAYLIKLARI İPTAL DA ETMİYORUM”

“ADAY OLUP OLMAYACAĞIMI, AKEL İLE UZLAŞI İÇERİSİNDE ALINACAK KARARLA, ZAMANI GELDİĞİNDE AÇIKLAYACAĞIM”

Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, basında gelecek yıl yapılacak olan Başkanlık seçimlerinde aday olmaya niyetli olmadığıyla ilgili çıkan haberlere yönelik olarak, “Keyfi adaylık ilan etmediğini ve başka adaylıkları da iptal etmediğini” söyledi.

Hristofyas, aday olup olmayacağını, AKEL ile uzlaşı içerisinde alınacak kararla birlikte, zamanı geldiğinde açıklayacağını kaydetti.

Fileleftheros gazetesinin “AKEL ile Uzlaşı İçerisinde Adaylık... Dimitris Hristofyas 2013 Yılı Başkanlık Seçimleriyle İlgili Kartlarını Kapalı Oynuyor” başlıklarıyla aktardığı habere göre, Hristofyas, kendisinin adaylık koyma ile ilgili kararlarının AKEL’in alacağı kararlardan bağımsız olamayacağını vurguladı.

Gazetecilerin kendisinin Başkanlık seçimlerinde aday olma olasılığına duyduğu ilgiyi selamladığını belirten Hristofyas, yine de kendisinin aday olup olmayacağını, AKEL ile uzlaşı içerisinde alınacak kararla birlikte, zamanı geldiğinde açıklayacağını kaydetti.

Adaylıkla ilgili kararın ne zaman alınacağıyla ilgili bir soru üzerine ise Hristofyas, “Genel Sekreter (Andros Kiprianu) konuşuyor” diyerek, Kiprianu’nun AKEL’in kararını Temmuz ayı içerisinde açıklayacağını söylediğini, kendisinin bir AKEL üyesi olmaktan vazgeçmediğini ve keyfi adaylık ilan etmediğini vurguladı.

Rum Dışişleri Eski Bakanı Yorgos Lillikas’ın Başkanlık seçimlerine adaylık koymasını da yorumlaması istenen Hristofyas, “Keşke 15 aday olsaydı. Lillikas neden olmasın? Her vatandaş gibi hakkı vardır, buyursun aday olsun” dedi.