Rum Başpiskopos İkinci Hrisostomos’un yine Kıbrıs sorunuyla ilgili gelişmelere müdahalede bulunarak, federasyon karşıtı bir tavır takındığı belirtildi.

Politis gazetesi, “Başpiskopos... Yeni Manifesto” başlıklarıyla verdiği haberinde,  Hrisostomos’un dünkü vaazında, DİKO Başkanı Marios Karoyan’ın, 2013 yılındaki Rum Başkanlık seçimlerinde ortak aday belirlemek üzere bir araya gelen partilerin ortak beyanatına arzulanan çözüm şekli olarak iki kesimli, iki toplumlu federasyonu dahil etme çabalarına dolaylı olarak yanıt verdiğini kaydetti.

Habere göre Hrisostomos, “Sadece yokuş ve iniş mi var, düz yol yok mu?” sorusunu sordu.

Kıbrıs sorununun bugün bulunduğu durum konusunda sorumluluğu Rum siyasi liderliğine atan Hrisostomos, iyi çocuk politikasının terk edilmesini ve işlevsel, demokratik bir çözümün bulunması için doğru bir rotanın çizilmesini istedi.

Hrisostomos ayrıca BM, AB ve ABD’yi, Kıbrıs sorunundaki tutumlarından dolayı eleştiri yağmuruna tuttu.

GRANADA’DA GÜNEY KIBRIS TANITIMI

Öte yandan Politis gazetesi Rum Başpiskoposluk heyetinin İspanya’daki temasları çerçevesinde Granada merkezli, “Bizans, Çağdaş Yunanca ve Kıbrıs Araştırmalar Merkeziyle” işbirliği içerisinde Güney Kıbrıs’ın tanıtımının yapıldığı bir etkinlik düzenlendiğini kaydetti.

Gazete öte yandan heyetin İspanya ziyareti çerçevesinde Papaz Yardımcısı Monsignor Antonio Reyes ve İspanya Kraliyet Ailesi Protokol Müdürü Büyükelçi Candido Crase Estrada ile görüştüğünü anımsattı.