DEPOLARINA 2-3 EURO’LUK BENZİN KOYDURABİLEN RUMLAR BU MEBLAĞLARI VERESİYE YAZDIRIYOR

Rum tarafında insanların, ekonomik kriz ve işsizlik nedeniyle arabalarına akaryakıt almakta zorlandıkları, benzin istasyonlarının artık veresiye defteri tutmaya başladığı; bu defterlerde tutulan notlar arasında çok sayıda 2-3 Euro’luk borç bulunduğu bildirildi.

Fileleftheros; “Akaryakıtta Veresiye... Kriz Artık İyiden İyiye Vuruyor... Depoya 2-3 Euro’luk Yakıt Koyuyorlar” başlığıyla yansıttığı haberinde, Mağusa bölgesinde faaliyet gösteren bir benzin istasyonunun sahibinin anlattıklarına yer verdi.

İstasyon sahibinin, söylediklerinin doğruluğuna delil olarak, tuttuğu veresiye defterini isteyene gösterebileceğini de yazan gazete, “ekonomik durumu iyi olan bir kişinin” birkaç gün önce, evine gidebilmek için istasyondan 1,40 Euro’luk benzin alması ve bunu da veresiye defterine yazdırması örneğini öne çıkardı.

Gazete, istasyon sahibinin gazeteye, tuttuğu veresiye defterini gösterdiğini, defterde çoğu; 2, 3, 4 Euro tutarında olmak üzere küçüklü-büyüklü meblağların not edilmiş olduğunu vurguladı. Habere göre istasyon sahibi; tanıdığı ve tanımadığı kişilerin gelip; 2 Euro’luk benzin istediğini, çoğunun işsiz olduğunu söyleyip iş bulduktan sonra ödeyeceği vaadiyle veresiye yazdırdığını anlattı.

Veresiye defteri tutan tek istasyonun kendisi olmadığını, bu uygulamanın Güney Kıbrıs geneline yayıldığını, binlerce kişinin veresiye akaryakıt aldığını anlatarak, kendilerinin de gündelik olarak yaşadıkları bu duruma dayanmak için “ağrıkesici ve kalp ilacı” kullandıklarını söyledi.