Brüksel'de yaşayan girişimci David Ghysels'ın başlattığı 'Dinner in The Sky' (Gökyüzünde Yemek) projesi bu aralar Fransa'da Parc du Cinquantenaire semalarında hizmet veriyor. Sonraki durağı ise, İtalya olacak.

Gastronomi alanında etkili bir aktör olmayı amaçlayan Brüksel'de 2004 yılında hizmet vermeye başlayan 19 yıldızlı gökyüzü restoranı, önceleri farklı organizasyonlar için kullanılıyordu. Düğün, iş yemeği, doğum günü gibi kutlamalarla sesini duyuran restoran, artık diğer taleplere de açık.

Şimdiye değin Avrupa ülkeleri dışında Avustralya, Hindistan, Dubai, Brezilya, Kanada, ABD gibi ülkelerde de hizmet veren restoranın girişimlerine devam ettiği ülkeler arasında Rusya, Çin ve Karayip Adaları da var.

David Ghysels, "Özellikle gelişen dünya şartlarında insanlar özel bir şeyler yapmak istediği anda bizler bunu hayata geçirebiliyoruz. Bizim ayrıcalığımız etkinliklerimizi 50 metre yükseklikte gökyüzünde gerçekleştiriyoruz." dedi.

120 tonluk bir vinçle yerden kaldırılan masada koltuklar dört noktadan emniyet kemeri desteği alıyor. Platformda genelde 22 konuk, 1 şef aşçı, 2 asistanı, 1 güvenlik görevlisi ve 1 de fotoğrafçı bulunuyor.

Davetliler, bu ilginç deneyimin karşılığında kişi başı 250 Euro gibi bir hesabı da gözden çıkarıyorlar.