2 KİŞİ TUTUKLANDI 1 KİŞİ ARANIYOR

KKTC’de meydana gelen hırsızlık olaylarıyla ilgili 2 kişi tutuklandı bir kişi de aranıyor.

Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 30 Kasım’da, Gazimağusa’da, D.E. (E-47) ve E.T. (E-30), Lefkoşa’da sakin Mehmet Erkan Gerek’den bozdurmak amacı ile almış oldukları 6 adet, toplam 125 bin TL meblağlı ileri tarihli çekleri adı edilene vermeyerek çaldılar. Polis D.E ve E.T’yi tutukladı.

Gazimağusa’da ise 7 Ekim’de, İ.Ö.’nün,(E-26) bozdurmak amacı ile Mahmut Beyaz ’dan aldığı 9 bin TL meblağlı çek yaprağını, Gazimağusa’da bir şahsa verip karşılığında almış olduğu 8 bin TL parayı adı edilene vermeyip çaldığı tespit edildi. Polis. İ.Ö’yü arıyor.

Bu arada, önceki gün 15.00 ile dün sabah 10.30 saatleri arasında, Küçük Kaymaklı’da Hasan Devir’e ait ikametgahın penceresini zorla açarak içeriye giren hırsızlar, 4 bin 500 TL nakit para ve bir adet altın kolyeyi çalarak kaçtı.

Dün sabahın erken saatlerinde ise Lefkoşa’da faaliyet gösteren “Kampanya Market” isimli iş yerinin kapı camını kırah hırsızlar  850 TL nakit para, muhtelif markalarda sigara ve tütünü çalarak kaçtı.

Lefkoşa’da, Tuğçe Sönmez’e  ait eve dün 08.00-16.00 saatleri arasında giren hırsızlar da muhtelif ziynet eşyasını çalarak kaçtı.

Öte yandan, Ercan Hava Limanı Terminal Binası içerisinde faaliyet gösteren “So-Chic” isimli iş yerinin vitrininde, teşhir amacı ile bulunan üç adet kol saati, bir adet bayan kolyesi ve bir adet bayan yüzüğünün dün G.D.(E-35) tarafından çalındığı tespit edildi.

G.D. polis tarafından tutuklandı.

Polis hırsızlık olaylarıyla ilgili soruşturmalarını sürdürüyor.