Bir dizi temasta bulunmak için adaya gelen AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle’nin dün, KKTC’de yaptığı temaslar, Rum basınında geniş yer buldu.

Haberi “Kıbrıs Sorunu İçin Pozitif Gündem... Füle, AB Dönem Başkanlığı ve Çözüm Çabaları Arasında Zıtlık Bulunmadığını Söyledi” başlıklarıyla aktaran Fileleftheros gazetesi, Füle’nin Türk tarafına, Güney Kıbrıs’ın AB Dönem Başkanlığı sayesinde elde edecekleri artıları hesaplamaları mesajını gönderdiğini yazdı.

Gazete, Füle’nin yaptığı açıklamaların Kıbrıs sorununa odaklandığını belirtirken, Güney Kıbrıs’ın AB Dönem Başkanlığı ile Kıbrıs sorununun çözümü müzakereleri arasında zıtlık bulunmadığı söylemini öne çıkardı.

Haberde, Füle’nin Doğrudan Ticaret Tüzüğü’nün ve Yeşil Hat Tüzüğü’nün uygulanması konusundaki “Türk tepkilerini”, gerek kendisinin, gerekse grubunun, bu doğrultuda çaba gösterdiğini, söyleyerek yatıştırmaya çalıştığı kaydedildi.

Gazete, Füle’nin KKTC temasları çerçevesinde, biri Belediye Emekçileri Sendikası’nın (BES), diğeri de 5 Kıbrıslı Türk sendikasının (KTAMS, KTOEÖS, KTÖS, Çağ-Sen ve Güç-Sen) Cumhurbaşkanlığı önünde gerçekleştirdiği eylem olmak üzere iki ayrı protesto eylemiyle karşılaştığını da aktardı.

Haberde, Füle’nin Lefkoşa Surlariçi’ndeki Bandabuliya’nın (Halk çarşısı) açılışını yaptığı ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Günay Çerkez ile görüştüğü de belirtildi.

Haber, diğer gazetelerde şu başlıklarla yansıtıldı:

Alithia gazetesi: “Avrupa Birliği Kıbrıs Sorununa Katkıda Bulunmaya Hazır”

Simerini gazetesi: “Füle’den Kıbrıs Dönem Başkanlığı Öncesinde Kesin İfade: Hiçbir Zıtlık Yok”

Haravgi gazetesi: “AB Dönem Başkanlığı ile Müzakereler Arasında Zıtlık Yok”

Politis gazetesi: “Füle: ‘AB Dönem Başkanlığı Fırsat’ ”.