Fransa Dışişleri Bakanı Gerard Longuet, Rum Savunma Bakanı Dimitris İliadis’e, Fransa Savunma Bakanlığı’nın, Güney Kıbrıs’ın AB dönem başkanlığıyla ilgili konulardaki desteğini belirten yazılı bir mesaj gönderdiği belirtildi.

Politis gazetesi, bu mesajın, Güney Kıbrıs’ta bulunan Fransa Savunma Bakanlığı Askeri Konular Dairesi Müdürü Michael Miraillet tarafından İliadis’e iletildiğini yazdı.

Habere göre Savunma Bakanı Dimitris İliadis, Fransa Savunma Bakanlığı Askeri Konular Dairesi Müdürü Michael Miraillet ile Fransa Harp Okulu Yönetim Kurulu Başkanı Olivier Darrason’u kabulünün ardından yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs’ın AB dönem başkanlığı konusunda Fransa’nın desteğine sahip olduklarını söyledi.

İliadis, görüşmede Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler ve ileri sürdükleri “Türk uzlaşmazlığını” ele aldıklarını; ayrıca Orta Doğu’daki duruma ilişkin olarak görüş alışverişinde ve AB’ın halkalara yardım etmesi için özlü bir rol oynaması gerektiğine ilişkin ortak tespitte bulunulduğunu belirtti.

Miraillet ise, savunma işbirliği ve Güney Kıbrıs’ın AB dönem başkanlığı hazırlığı konusunda iki ülke arasındaki yüksek düzeydeki ilişkilere değinerek, AB’ın Ortak Savunma ve Güvenlik Politikasının geliştirilmesine büyük önem verdiğini ifade etti.