İyi bir atıştırmalık olan fındığı yaş ve kavrulmuş olarak tüketebileceğiniz gibi evde basitce daha lezzetli ve aniden gelen misafirlerinizi şımartabileceğiniz şekilde de kullanabilirsiniz.

İçerdiği demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum ve çinko gibi madenler ile adeta bir enerji deposu olan fındık aynı zamanda çok lezzetli ve besleyicidir.

Ara öğünler için vazgeçilmez olan fındık, Türk mutfağında birçok tatlıya da eşlik etmektedir.

İyi bir atıştırmalık olan fındığı yaş ve kavrulmuş olarak tüketebileceğiniz gibi evde basitce daha lezzetli ve aniden gelen misafirlerinizi şımartabileceğiniz şekilde de kullanabilirsiniz. Biraz değişiklik yapıp, hoş ve pratik bir ikram hazırlamak istediğinizde; vanilya, pekmez, limon suyu ve tarçınla harmanlayacağınız fındığı şık bir şekilde konuklarınıza sunabilirsiniz.


Çocuklar için de en sağlıklı atıştırmalıklardan biri olan fındık, protein ve E vitamini açısından oldukça zengindir. Kalp ve damar sağlığı için çok önemli olan doymamış yağ içeriğiyle de sağlığınızı korumak açısından iyi bir destekçidir.

Yüksek kalorisiyle enerji veren ve yorgunluğu gideren fındığın, kolestrolü düşürdüğü, kemik ve vücut gelişimine katkıda bulunduğu ve cildi güzelleştirdiği bilinir. Verdiği yoğun enerji neticesinde cinsel gücü artırıcı özelliği halk arasında yaygın olarak bahsedilir.

100 gramında yaklaşık 672 kalori bulunan fındık, hamilelik süresince de tavsiye edilir.