AFYONKARAHİSAR’ın Sandıklı İlçesi’nde, Facebook’tan tanıştığı 13 yaşındaki R.B. adlı kızla cinsel ilişkiye giren meslek yüksek okulu öğrencisi 20 yaşındaki A.S. ile bu ilişkiyi kamerayla görüntüleyen 25 yaşındaki H.A., olayın ortaya çıkmasının ardından tutuklandı.

Sandıklı’da ortaokul öğrencisi R.B., geçen yıl Facebook aracılığıyla, Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksek Okulu İnşaat Teknolojileri Bölümü’nde öğrenim gören A.S. ile tanıştı. R.B. geçen Haziran ayında, okullar kapandıktan kısa süre sonra A.S. ile Sandıklı’da buluştu. A.S. motosikletine aldığı R.B.’yi Tepekent Mevkii’ndeki kullanılmayan bir eve götürdü. Burada R.B. ile birlikte olan A.S., "Hamile kalmaman için sana bir ilaç vereceğim. Yarın görüşelim, sana ilaç getireceğim. O ilacı içersen hamile kalmazsın" dedi. Ertesi gün tekrar buluşan ve küçük kıza ilaç içiren A.S., bir hafta sonra R.B. ile yeniden buluştu. A.S., bu kez, Dedelipınar Mevkii’ndeki bir başka eve götürdüğü R.B. ile yine ilişkiye girdi. A.S.’nin arkadaşı H.A. da ilişkiyi video kamerayla kaydetti. 

Daha sonra küçük kızı telefonla, "Birlikte olduğumuzu kimseye söyleme. Hayatını karartırım. Kamera görüntüleri var elimde. Rezil ederim seni" diyerek tehdit eden A.S., aynı içerikli SMS’ler gönderdi.

Yaz boyunca sıkıntılı günler yaşayan R.B., yaşadıklarını, kimliği açıklanmayan sınıf arkadaşına dertleşmek amacıyla anlattı. Bu yıl, rehber öğretmen tarafından, sınıfta öğrencilerin oturdukları sıralar değiştirilirken, rehber öğretmen, R.B. ile yaşadıklarını anlattığı kızı aynı sıraya oturtmak istedi. Kimliği açıklanmayan kız, R.B. ile aynı sıraya oturmak istemedi, eve gidince de konuyu ailesine anlattı. Kızın ailesi de okula giderek, kızlarının R.B. ile aynı sıraya oturtulmasını istemediklerini belirterek, gerekçesini de R.B.’nin kızlarına anlattıklarını öğretmene aktararak izah etti. Kimliğinin açıklanmasını istemeyen rehber öğretmen ise öğrenciyle konuştuktan sonra, durumu R.B.’nin ailesine aktardı.

Kızlarının başına gelenlerden, rehber öğretmenin anlattıkları sayesinde haberdar olan R.B.’nin ailesi, geçen pazartesi günü Sandıklı Cumhuriyet Savcılığı’na giderek şikayetçi oldu. Şikayet A.S. ile video kamerayı kullandığı öne sürülen H.A. gözaltına alındı. A.S. ve H.A. sorgularının ardından dün gece çıkarıldıkları Sandıklı Nöbetçi Mahkemesi’nce tutuklanarak, Sandıklı Cezaevi’ne konuldu.

VELİSİ GİBİ OKULA GİTTİM

ERZURUM’da 14 yaşındaki lise öğrencisi M.T.’ye tecavüz ettiği iddiasıyla 23 yıla kadar hapis cezası istemiyle 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan 4 çocuk babası 49 yaşındaki M.A., "Annesinin astım, kendisinin ise beyninde tümör olduğunu söyledi. Devamsızlığı çok olduğu için gidip öğretmenleriyle konuşmamı istedi. Ben de velisi gibi okula gittim" dedi.

Olay geçen Haziran ile Ağustos ayları arasında meydana geldi. Lisede okuyan kız öğrenci E.Ö., aynı okuldan kız arkadaşı M.T.’yi, kendilerini dolaştıracağını söyleyerek, bir arkadaşının babası olarak tanıttığı M.A.’nın otomobiline bindirdi. İddiaya göre emekli M.A., ardından liseli kızın eski erkek arkadaşıyla cinsel ilişkisini öğnenince 3 aylık süreçte küçük kızla birlikte alkol aldı ve havalimanı yolunda tecavüz etti.

Zanlı M.A. iddiaya göre ailesine söylemekle tehdit ettiği M.T. ile ilişkisini sürdürürken, 18 Ağustos günü Tortum İlçesi’nden otomobille Erzurum’a gelirken kontrol noktasında durduruldu. Durdurulan otomobilde liseli M.T.’yi gören bir polis, M.A.’ya kızın kim olduğunu sordu. M.A.’nın "Kızım" dediği M.T.’nin tedirgin tavırlarından şüphelenen polis, yaptığı araştırmada yalanı ortaya çıkardı. Başından geçenleri polise anlatan küçük kızın ifadeleri üzerine M.A., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

’Çocuğun ruh ve beden sağlığını bozacak şekilde nitelikli cinsel istismarı’ suçundan dün üçüncü kez 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan M.A., "M.T. bana annesinin astım hastası, kendisinin ise beyninde tümör olduğunu söyledi. Okula düzenli olarak gitmiyordu. Devamsızlığı çok olduğu için gidip öğretmenleriyle konuşmamı istedi. Ben de velisi gibi okula gittim" diye konuştu. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nden M.T.’nin dosyasından bir örnek istedi. Mahkeme sanık M.A.’nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. 

Öte yandan liseli kız öğrenci M.T.’nin, 2010 yılında bir kafede tanıştığı, 2 ay kadar sevgili olduğu ve cinsel ilişkiye girdiği ortaya çıkan 17 yaşındaki eski erkek arkadaşı H.Y. de tutuklandı. Cezaevine giren H.Y. ise ’çocuğun ruh ve beden sağlığını bozacak şekilde nitelikli cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 33 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

YENGEYE BIÇAKLA TECAVÜZE 13 YIL 9 AY HAPİS

KUMBURGAZ’da cezaevinde bulunan kardeşinin eşini kaçırarak bıçaklayan ve daha sonra tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan Nazım Ç. (41) 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz yargılanan Nazım Ç. kararın kesinleşmesinin ardından polis tarafından yakalanarak cezaevine teslim edildi.

Kumburgaz’da 6 Haziran 2004’de meydana gelen olayda polise başvuran 35 yaşındaki G.Ç. zorla kaçırıldığını, bıçaklandığını ve ormanlık alanda tecavüze uğradığını söyleyerek şikayetçi oldu. Kalçasından bıçakla yaralı olarak polislere ifade veren G.Ç. olayı cezaevinde bulunan kocasının ağabeyi Nazım Ç.’nin yaptığını söyledi. Polis olaydan sonra harekete geçerek Nazım Ç.’yi bir gün sonra gözaltına aldı. Nazım Ç.’den alınan DNA örnekleri şikayetçi G.Ç.’nin eşofmanın üzerinde bulunan sperm örnekleriyle eşleşince şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mahkeme tarafından yaklaşık 1,5 yıl tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Nazım Ç. yargılanması 2007 yılında sonuçlandı. Mahkeme Nazım Ç.’yi 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Kararın Yargıtay tarafından onanmasının ardından polis Nazım Ç.’yi yakalamak için harekete geçti. Önceki gün Büyükçekmece’de bir adrese düzenlenen baskında Nazım Ç. gözaltına alındı. Poliste işlemleri tamamlanan Nazım Ç. önce adliyeye daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.