1- SIRITIK: Kelimelerle arası iyi değildir. Yorum yazmak yerine sadece gülenyüzlerle ve kısaltmalarla konuşur.

2- OYUN BAĞIMLISI: Farmville, Cityville, Sims... Bütün gününü Facebook oyunlarıyla geçirir. Oyunda seviye atlayabilmek için sizden isteklerde bulunur, ana sayfanız oyundan gelen gelişmelerle dolar.

3- 'HAYAT BENİ NEDEN YORUYORSUN'CULAR: Bütün talihsizlikler onların başına gelir. Ne oldu diye sorarsınız önemli değil sonra anlatırım diye cevap verir ya da hiç vermez.

4- PUSU KURAN: Yorum yazmaz, hiçbir şey paylaşmaz. ‘Facebook’a çok bakmıyor’ diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Her hareketinizi, paylaşımlarını, durum güncellemelerinizi yakından takip eder. Arkadaş ortamında dedikodunuzu yaparken Facebook’tan referanslar gösterir.

5- BAY / BAYAN POPÜLER: Nedensiz yere 5.968 tane arkadaşı vardır. Her yeni tanıştığı insana ''Face'de var mısın?'' diye sorar.

6- 'HAYAT BANA GÜZEL'CİLER: Her an kiminle ne yaptığını paylaşır: ‘Güne kahveyle başlangıç’ ‘Yağmurlu gün, kahvem ve kitabım’ ‘Kızlarla süper bir gün’

7- 'MAZERETİM VAR'CILAR: Facebook’ta bulunma nedeni gelen bütün etkinlik davetlerine Yurtdışındayım gelemiyorum ya da ''Çocuğum var gelemiyorum'' yazmaktır.

8- SABAH ŞEKERİ: Güne onun Facebook’tan ‘Günaydın’ demesiyle başlarsınız.

9- PASİF BEĞENİCİ: Kendini sadece ‘beğen’ butonuyla ifade eder.

10- SOSYAL MEDYA DUYARLISI: İzlediği videoyla hayatı değişir. Hiç durmadan STK siteleri, yeni sosyal kampanyalar paylaşır. Bütün protesto yürüyüşlerine katılacağını belirtir ama evden dışarı çıkmaz.

11- KÖTÜMSER: Durum güncellemelerinde sadece hayattan ne kadar nefret ettiklerini yazarlar.

12- ÇIĞIRTKAN: Hiçbir zaman ilginizi çekmeyen etkinlik davetleri yollar.

13- HIRSIZ: Yazdıklarınızı çalıp kendisininmiş gibi paylaşır.