FACEBOOK'TA VURGUN DİKKAT:

ÜNLÜ sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta bazı uyanıklar, birilerinin ismi üzerine açtıkları hesaplarla dolandırıcılığa başladı. Gözüne kestirdikleri kişinin Facebook hesabını paylaşan dolandırıcılar, ismini kullandıkları kişinin arkadaşları ile bağlantı kurup sonra, “Cep telefonunu versene” diyerek sohbete başlıyor. Ardından ise cep telefonuna gelen mesajla birlikte, dolandırıcılığa başlıyor.

YÜZLERCE KURBAN TELEFONU

alınan kişiye, “Sana bir mesaj attım, oradaki şifreyi söyler misin” diyen dolandırıcılar, şifre sayesinde cep telefonu üzerinden onlarca euro dolandırıyor. Bir kere şifreyi veren, bu kez de, “Ya olmadı, bir tane daha geldi, onu ver” diyerek 2-3 kez dolandırılıyor. Yüzlerce kişiyi dolandıranları engellemek için, numaraların kesinlikle verilmemesi ve bu sahte arkadaşın arkadaş listesinden silinmesi gerekiyor.

NUMARA NASIL İŞLİYOR?

GENELDE, “Numaranı yanlışlıkla sildim”, “Telefonu kaybettim” gibi bahanelerle telefon numarasını isteyen dolandırıcılar, numaraya internet üzerinden ödeme yapılabilen “ZONG” sitesine sizin numaranızı yazıyor. Sonra sizin cep telefonunuza “Ödemeyi doğruluyor musunuz” diye ZONG’dan bir SMS geliyor. Siz gelen şifreyi ZONG’a girerseniz, ödemeyi doğruluyorsunuz. Şifreyi veren, dolandırılıyor.