Londra Belediyesi, lüks semtlerde evsizlerin yatıp kalktığı kuytu yerlerin tabanına metal çiviler yerleştirdi. Projenin fotoğrafları bir anda internet paylaşım sitelerinde günün konusu oldu.

Daily Telegraph’ın haberine göre; insan hakları kuruluşları ve birçok Londralı skandala tepki göstererek çivilerin kaldırılması için kampanya başlattı. Bazıları evsizlere karşı bu önlemi, güvercinlerin konmaması için bazı bina ve duvarlara yerleştirilen çivilere benzeterek duruma tepki gösterdi.

4 cm uzunluğundaki kör uçlu çivilerle alınan önlemi ‘insanlık dışı’ diye niteleyip eleştiren insan hakları eylemcileri, evsiz insanlara güvercin muamelesi yapmanın kesinlikle kabul edilemez olduğunu vurugladı. Eylemciler, çivilerin kaldırılması için bir imza kampanyası da başlattı.

Ancak 2 odalı bir dairenin fiyatının 900 bin sterlini bulduğu Southwark semti sakinleri ise çivilerin yerleştirilmesinden memnun. Bölge sakini Mark Hicks, “Bence bu çiviler oldukça iyi bir fikir. Gece eve döndüğümüzde kapının önünde sarhoş evsizler bulurduk. Eğer bu çiviler böyle sahnelerin yaşanmasını önleyecekse ne güzel” dedi.