Çin'de bir baba, 'güzel olmayan bir çocuk' doğurduğu için eşini dava etti. Acı gerçek daha sonra ortaya çıktı. Mahkeme, evlenmeden önce estetik ameliyatlar yaptırdığı ortaya çıkan kadını suçlu bularak 120 bin dolar tazminat ödemesine karar verdi.

Çin’de yaşanan bir ‘karı-koca’ anlaşmazlığı, ülkenin gündemine düşmüş durumda. Çin’in kuzeyinde yaşayan Jian Feng, yeni doğan çocuğunun ‘inanılmaz derecede çirkin’ olduğuna karar verdikten sonra boşanma davası açtı. Feng, karısının, ‘aslında güzel olmamasına rağmen kendisini güzel olduğuna inandırarak evlendiğini’ öne sürerek mahkemeye başvurdu.

gossipwelove.com sitesine konuşan Feng, “Eşimle birbirimizi severek evlendik. Ancak kız çocuğum dünyaya geldikten sonra her şey değişti. Çocuk eşime hiç benzemiyordu, bu beni korkuttu” dedi. Feng, doğan çocuğun eşine benzemediğini öne sürünce, acı gerçek de ortaya çıktı.

EVLENMEDEN ÖNCE ESTETİK YAPTIRMIŞ
Feng’in şüpheleri üzerine sırrını açıklayan eşi, evlenmeden önce 100 bin dolar harcayarak estetik ameliyatlar yaptırdığını ve kendisini güzelleştirdiğini itiraf etti.

Gerçekler üzerine şaşkına dönen ve eşinin estetik ameliyat öncesindeki fotoğrafları karşısında iyice afallayan Feng, mahkemeye giderek karısını dava etti. Çin’de gündeme oturan olay, sosyal medyada da büyük ilgi gördü. Birçok Çinli, Feng’i destekleyen mesajlar gönderdi.

Facebook üzerinden yorum yapan Çinli bir erkek, “Eğer gerçek bir ilişki yaşıyorsanız, eşiniz size karşı dürüst olmalı. Geçmiş veya geleceğin burada bir önemi yok” ifadesini kullandı. Çinli kadınların da ağırlıklı olarak Feng’i haklı bulduğu dikkat çekti. Bir kadın, yaptığı yorumda, “Eğer bir ilişkiye yalanla başlarsanız, nereye kadar gidebirlisiniz” dedi.