Modern dünyada, kadınların erkeklere biçtiği roller artık dayanılmaz hale geldi. Kulaktan kulağa dolaşan bazı yargılar, erkekleri aslında olmadıkları gibi davranmaya zorluyor. Ama gerçek hayat öyle değil. Erkekler de aşk acısı çekiyor, ağlıyor, güçsüz kalıyor, zaaflarına yeniliyor. İşte erkekler hakkında doğru olduğu kabul edilen ama aslında tamamen yanlış olan yargılar...

1) ERKEĞİN KALBİNE GİDEN YOL MİDESİNDEN GEÇER
Erkekler artık, kadınlarda iyi yemek yapmanın ötesinde şeyler arıyor. Evet, iyi yemek yapan kadın önemlidir ama yeterli değildir. Kadın, sahanda yumurtayı bile iyi sunuyorsa erkeği mutlu edebilir. Modern zamanda hiçbir erkek artık sevgilisinden, eşinden, dolmalar, sarmalar, börekler, içli köfteler, tandır kebaplar falan istemiyor. Tüm bunları dışarıdan da söylemek mümkün. Üstelik erkekler artık sadece karınlarının doymasını değil, ruhen ve bedenen de doymayı istiyor.

2) ERKEKLER İLK ADIMI ATMAKTAN ÇOK HOŞLANIR
Asla... Bir erkek için en zor andır o. Kadınlara göre daha cesaretsizlerdir. Reddedilme korkusu da eklendiğinde bir erkeğin ilk adımı atması sandığınızdan çok daha zordur. Bir erkek, duygularını dile getireceği zaman reddedilmeyeceğinin garantisini ister. Bu garantiyi hissedene kadar da aşkından ölse bile gidip bunu söyleyemez. Burada kadınlara çok iş düşüyor. Yeşil ışığı kadınlar yakacak, erkek ancak bunu algıladığı zaman harekete geçecek.

3) ERKEKLER SEKSE AŞKTAN DAHA FAZLA ÖNEM VERİR
Bu yargı doğru değildir. Erkeğin aşık olduğunda kadınlara göre çok daha fazla tutkulu sevdiğini, terk edildiklerinde aşk acısını kadınlara oranla daha uzun süre çektiklerini biliyoruz. Fizyolojik olarak erkek kadından daha fazla seks düşünür ama, siz sevgilisi olarak onun isteklerini karşıladığınız sürece problem yoktur. Erkekler de tıpkı kadınlar gibi aşk ve tutkuyla sevişmeyi ister. ‘Mekanik sevişme’ erkeğin ancak duygusal açıdan tatmin olmadığı dönemde başvurduğu yöntemdir.

4) ERKEKLER SADECE DIŞ GÜZELLİĞE ÖNEM VERİR
İlk anda evet. Aslında her iki cins de ilk bakışta dış görünüşü önemser. Ama yeterli değildir. Erkekler için çekicilik daha önemlidir. Ve çekicilik sadece dış görünüşle belirlenmez. Kadının zekası, bakımlı olması, kendine güveninin bulunması, çekiciliğini belirleyen en önemli unsurlardandır. Daha açık anlatırsam, sadece dış görünüşle bir erkeği etkilemek mümkün ama bir ilişkiyi sürdürmek mümkün değil. Hatta erkek için güzellik bir süre sonra sıkıcı bir hal almaya başlayabilir.

5) ERKEKLER ÇÖZÜLMESİ ZOR BİR CİNSTİR
Hayır, değildir. Erkek çok düzdür. “Evet” diyorsa, bu gerçekten evettir. “Hayır” diyorsa bu da gerçekten hayırdır. Erkek acıktığında acıktığını söyler, canı sıkkın olduğunda canının sıkkın olduğunu. Ama kadınlar erkekleri kendileri gibi düşünür. Her hareketinin altında başka anlam arar. Kadınların detaycı beyin yapısı, erkek türünün bu kadar düz ve basit olduğunu kabul etmediği için zorlanır. Oysa bunun çözümü çok kolay. Erkeği olduğu gibi kabul edin, rahat edin.

6) ERKEĞİ SÜRÜNDÜRÜRSEN SANA DAHA ÇOK BAĞLANIR
Tüm yanlışların arasında belki de en yanlışı bu yargıdır. Erkek, hayatının kolaylaşmasını ister. Bir kadından istediği de budur. Birkaç kez reddedilen erkeğin, sizin peşinizde koşması imkansızdır. Böyle bir durumda hemen başkasını tercih edecek ve sizin onun gururunda açtığınız yarayı başkasının kollarında tamir etme yolunu arayacaktır. Süründürmek yerine erkeğe kendisini ‘erkek’ hissettirecek şeyler yaratın. Örneğin hemen ‘Evet’ demeseniz’ de ‘Neden olmasın?’ deyiverin.

7) ERKEK İÇİN SKOR ÇOK DAHA ÖNEMLİDİR
Erkekler kendi aralarında kaç kadınla birlikte olduklarının muhabbetini yapar. Ama bu muhabbetlerde yüzde 80 abartı vardır. Hiçbir erkek, kendi erkek arkadaşları tarafından erkekliğinin tartışılmasını istemez. Ama erkek için skordan daha önemli olan, partnerini cinsel anlamda mutlu edebilmektir. Asıl bunun sıkıntısını çekerler. Partneri orgazm olmayan bir erkek kendini başarısız görür. Yani, kadınların sayısı değil, cinsellikte kalite çok daha önemlidir.

8) ERKEK AĞLIYORSA BU ZAYIFLIK GÖSTERGESİDİR
Bunu kim çıkarmışsa gerçekten yakalayıp ağzına bir tane çarpmak istiyorum. Ağlamak doğal bir tepkidir. Kadın da, erkek de duygusal anlamda yaralandıklarında ağlayarak tepki verebilirler. Evet, kadınlar ağlama konusunda daha şanslıdır. Ama işte, ‘Erkekler ağlamaz’ klişesi yüzünden erkekler bu tür durumları içine atıp kendilerini daha da problemli hale getirebilir. Tabii her dakika ağlayan bir erkek de katlanılmaz olur. Neyse, siz yine de erkeğinizin ağlamasına şaşırmayın.

9) ERKEKLER HER ZAMAN KARARLI VE GÜÇLÜDÜR
Ne yazık ki, günümüz kadınlarının erkeklere biçtiği rol budur. Oysa unutmayalım ki erkek de insandır ve karar veremediği, güçsüz kalıp sorunları aşamadığı zamanlar olabilir. Fakat kadınlar bu olayı o kadar abarttılar ki, hepsi “Ben erkeğimin benden çok daha güçlü olmasını isterim” demeye başladı. Sürekli güçlü rolünü oynamak erkeği sıkar. Üstelik erkekler odipus (ana rahmine dönme) kompleksine sahiptir. Aslında güçsüz olduklarını bilirler ve bir kadın tarafından sarıp sarmalanmak isterler.

10) ERKEKLER DUYGULARINI GÖSTERMEZ
Bir erkek size “Seni sevyorum ama duygularımı gösteremiyorum” diyorsa inanmayın. Aşık olan insan, ister kadın, ister erkek olsun duygularını kontrol edemez. “Duygularımı gösteremiyorum” sadece bir bahanedir. Bu bahaneye inanmayın. Erkeklerin kadınlara göre daha duygusal oldukları da bilinir. En iyi aşk şiirlerini kim yazar? Tabii ki erkekler. Üstelik kadınlar romantik davranışları kimden bekler? Tabii ki erkeğinden.