BEŞ GİDİŞATA YÖNELİK İNCELEME VE FAALİYET

Güney Kıbrıs’ın “Münhasır Ekonomik Bölgesi”nde bulunan diğer parsellerle ilgili 2.tur izinler ihalesinin, Ekim ayına kadar tamamlanmasının beklendiği belirtildi.

Haravgi gazetesi, ihaleye yönelik başvurular için ise son tarihin 11 Mayıs olduğunu anımsattı.

Habere göre, Triple Five Şirketi’nin gösterdiği somut ilgiyi yorumlayan  bir hükümet kaynağı, gazeteye yaptığı açıklamada, “Küçük veya büyük herhangi bir şirket, bu sürecin içerisinden geçecek” açıklamasında bulundu.

Gazete ayrıca Rum Yönetimi’nin, hidrokarbon rezervlerinin değerlendirilmesi ve başka ülkelerle işbirliği için gereken tüm şeyleri ayrıca alt yapıyı hayata geçirmek için beş önemli gidişat çerçevesinde hareket edeceğini belirtti.

Gazete bu gidişatların; “İsrail ve Güney Kıbrıs yataklarında bulunan rezervlerin birleştirilmesi, Güney Kıbrıs’ın, Avrupa ve Asya arasındaki enerji köprüsü haline geleceği deniz altına kablo döşenmesi, Vasiliko’ya akaryakıt çeşitlerinin rezervi için depo tankları inşa edilmesi, daha ucuz elektrik üretimi için doğalgaz tedarik edilmesi ve Yunanistan’a ve bunun aracılığıyla Avrupa’ya deniz altından doğalgaz taşınması yönünde” olduğunu yazdı.

Habere göre Rum Başkanlık Müsteşarı, aynı zamanda doğalgaza ilişkin Danışmanlar Grubu Başkanı Titos Hristofidis, Yunanistan Dış ve Avrupa  Siyaseti Kurumu’nun “Bölgesel Enerji Güvenliği” konulu seminerde, söz konusu beş gidişata ilişkin incelemeler ve düşüncelerden bahsetti.