Girne’de bu yılın haziran ayında, kırdırmak için arkadaşından aldığı 4 bin 500 TL meblağlı çekle ortadan kaybolan ve yaklaşık bir ay sonra Girne’de tespit edilerek gözaltına alınan Mehmet Tamaz isimli kişiyle ilgili tahkikat tamamlandı. Dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı, teminatla davaları görüşülünceye kadar serbest bıraklıldı.
   Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Alev Ulunay Hüdaverdi’nin huzurunda yeminli şahadet veren Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Serhat Özcü, tahkikatını yürüttüğü meselenin olgularını anlattı.
   Özcü, zanlının “emanetçi tarafından sirkat” suçundan methaldar olduğunu söyledi. Olayın 2012 Haziran ayında meydana geldiğini, zanlının ise 25 Temmuz 2012 tarihinde tespit edilerek tutuklandığını kaydeden Özcü, meseleyle ilgili tahkikatın tamamlandığını kaydetti. Polis memuru Özcü, zanlının davalarında hazır olabileceği uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.
   Savcı Mustafa Atakara, zanlı Mehmet Tamaz’ın, yurt dışına çıkışının yasaklanıp seyahat belgelerinin polise teslimi; KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 5 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması ve haftada bir en yakın polis karakoluna ispat-ı vücut yapması karşılığında davaları görüşülünceye kadar serbest kalmasına itirazları olmayacağını belirtti.
   Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi de, bu talebe itiraz olmadığının beyan edilmesinin ardından, iddia makamının istediği teminat emrini verdi.










Kaynak : Kıbrıs