“KIŞ GELDİ BİR EKMEK BİR BATTANİYE”

Din İşleri Başkanlığı ile bazı sivil toplum kuruluşları, Suriye’ye yapılacak global yardım çerçevesinde “Kış Geldi Bir Ekmek Bir Battaniye” kampanyası başlattı.

Din İşleri Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay basına açıklama yaparken,  kampanyaya destek veren  örgüt temsilcileri de toplantıda hazır bulundu.

ATALAY

Din İşleri Başkanı Talip Atalay, 1974 öncesini yaşamış Kıbrıslı Türklerin savaşın acılarını çok iyi bildiklerini kaydederek, Suriye’de yaşanan iç savaşın etkilerinin Kıbrıslı Türkler tarafından  iyi anlaşıldığını söyledi.

İslam dininin zorda olana yardım etmeyi emrettiğini de hatırlatan Atalay, din, dil, ırk, mezhep ayırt etmeksizin savaşın taraflarının kim olduğuna bakmaksızın halkı Suriyelilere yardımda bulunmaya çağırdı.

Atalay, önümüzdeki ay alacağı maaşı da bu yardım kampanyasına bağışlayacağını söyleyerek, herkesin “bir parça kendinden vererek” yardımda bulunabileceğini bildirdi.

Atalay yardım kampanyası için Turkcell ve Telsim’le SMS için görüşüleceğini aynı zamanda bir de banka hesabı açılarak ilerleyen günlerde bu bilgilerin kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

Atalay bir soru üzerine erzak yardımı ihtiyacı olması durumunda hayır kurumları aracılığıyla götürülme şansı olabileceğini de sözlerine ekledi.

Kampanyaya destek veren kuruluşlar ve kişiler şöyle:

“Hayrat Vakfı; Din-Görsen;  Din İşleri Lefkoşa Temsilciliği;  Zaman Gazetesi – S TV;  ESKAD; Yeni Asya; Hizmet-Sen;  Din Görevlileri Birlik Başkanlığı;  Semerkand KKTC Yazarlar Derneği; Yeni Asya Gazetesi KKTC Temsilciliği;  Kıbrıs İlim Kültür ve Hizmet Vakfı;  UKBA üyeleri; Din Hizmetleri Müşavirliği;  Altınoluk;  KKTC Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği;  İDSB Genel Koordinatörü, Türkiye Gençlik Kulüpleri Federasyon Başkanlığı.”