Konya merkezli Şefkat-Der , ’25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’ nedeniyle ’Şiddete, Cinayete, Tacize Karşı Kadın Kalkanı’ projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamında, şiddet kurbanı Bergen ve Ayşe Paşalı’nın adlarının verileceği kurslarda; biber gazı kullanımı, savunma sporları, öfke kontrolü, atış poligonlarında silah kullanımı, panik butonu kullanımı, ruhsatlı silah temini ve meşru müdafaa savunma hakkını kullanırken dikkat edilmesi gereken konular anlatılacak.Şefkat Der’e bağlı kadın sığınma evinde kalan 17 kadın, bugün proje kapsamındaki kurslardan ’silah kullanma eğitimi’ne başladı.

Atış poligonunda eğitmen tarafından verilen kurslara katılan kadınlar, ilk kez ellerine tabanca alıp, eğitmenin verdiği bilgiler doğrultusunda hedefe ateş açtı. Kadınlardan çoğu hedefi tutturken, boş bir atış poligonundaki hedefe ise sembolik olarak bir erkek resmi takıldı.Tehdit varsa kullanırım İlk kez eline silah aldığını belirten ’Ebru’ adlı kod adı kullanınan şiddet mağduru kadın, “Bugün burada atış talimi yaptık. İlk defa silah kullanmış olmama rağmen kendime güvenim var ki, hedefleri tutturdum.Hayati tehlikem varsa, tehdit alıyorsan silah taşımayı düşünürüm. Beni öldürmek istiyorsa, tabii ki silahı kullanırım. O an karşımdaki insanın psikolojisi veya niyeti önemli” dedi. Kursa katılan ve kendisini ’Ayşe’ olarak tanıtan bir kadın ise “Zor durumda kalırsam, canıma kastı varsa, silahı kullanırım” dedi.

Kadın yürüyüşçülere kadın polis
Türkiye’nin dört bir yanında yapılan kadına karşı şiddet yürüyüşlerinin Antalya ayağında kadın polisler de eşlik etti.