Lefkoşa Belediyesi çalışanları 9 Haziran’a kadar Cumartesi günleri de çalışacak. Rutin işlerin yanı sıra ot temizliği de yapacak…

MAZERET YOK…

Lefkoşa Belediyesi yine karıştı. Artık tüm personel, Cumartesi günleri de çalışacak, rutin işlerin yanında ot temizliği de tüm çalışanlar tarafından yapılacak. Mazeret izni, sağlık raporu kabul edilmeyecek. Uygulama 24 Mart’tan 9 Haziran Cumartesi gününe kadar devam edecek.

BES EYLEM HAZIRLIĞINDA…

Dün Belediye Müdürü Hasan Güralp, tarafından tüm müdür muavinleri, şube amirleri ve birim sorumlularına gönderilen yazı da uygulamanın gerekçeleri anlatıldı. BES Başkanı Savaş Bozat, eylem hazırlığı yapacaklarını açıkladı.

MAAŞLAR ÖDENMEDİ… 

Çalışanların Şubat  ayında yaptıkları grevin faturasını ağır ödüyor. Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları ile masaya oturan BES, Cumartesi günleri de işlemeyi kabul etmişti. Ancak çalışanlar bu duruma sıcak bakmazken, henüz daha maaşlarını alamazken, protokolün bir maddesinin yürürlüğe girmesine tepki gösterdi.

Şubat maaşlarını almayan personelin, ne zaman ödeneceği meçhulken, Mart ayının da sonuna yaklaştığımız bugünlerde, belediyenin bu yükün altından nasıl kalkacağı merak ediliyor.