Çinli işadamı Dr. Chancai Ruayrungruang’ın, Rum Menkul Kıymetler Borsası’na (HAK) yarım milyar Euro yatırım yapacağı bildirildi.

Politis gazetesi, “Bize Yarım Milyar Verecek” başlığıyla aktardığı haberinde, Ruayrungruang’ın üçüncü bir şahıs aracılığıyla Rum Maliye Bakanı Kikis Kazamias’a, HAK’a yarım milyar Euro’ya kadar yatırım yapma niyetinde olduğunu belirttiği bir mektup gönderdiğini, Kazamias’ın da bu mektup üzerine, Ruayrungruang ile Güney Kıbrıs’ta bir görüşme ayarladığını yazdı.

Gazete, edindiği bilgilere dayanarak Ruayrungruang’ın adaya dün akşam, özel uçağıyla geldiğini ve Kazamias ile, Maliye Bakanlığı dışındaki bir mekanda baş başa görüştüğünü kaydetti.

Habere göre Kazamias, dün öğle saatlerinde yaptığı açıklamalarda, yabancı bir yatırımcı tarafından HAK’a yatırım yapılacağıyla ilgili basında çıkan haberleri teyit ederken, bu yatırımın Rum Yönetimi’nin aldığı bir çeşit kredi olacağını ve 2,5 milyar Euro’luk Rus kredisinden ayrı olduğunu söyledi.

YATIRIM İÇİN İLGİLENEN BAŞKA YATIRIMCILAR DA VAR

Gazete devamla, Kazamias’ın dünkü açıklamalarında, Rum borsasına yatırım yapmakla ilgilenen başka yabancı yatırımcılar ve finans kuruluşları bulunduğunu söylediğini yazdı.

Haberde, Kazamias’ın, yatırımcıların bu ilgisinden memnuniyet duyduğunu ifade ettiği kaydedildi.