Ailesinde kalıtsal ALS hastalığı olan Anthony Carbajal isimli bu adam, anneannesini bu hastalık yüzünden kaybetmiş. Şimdi ise ALS hastası annesine bakan ve tüm ihtiyaçlarını gidermeye çalışan Anthony, geçtiğimiz Ocak ayında kendisinin de kalıtsal olarak bu hastalığın pençesinde olacağını öğrenmiş.

Aşağıda paylaştığımız videoda ilk 2 dakika boyunca Anthony’nin sosyal medyada dikkatleri üzerine çekebilmek için Ice BucketChallenge’i farklı bir konseptle uyguladığını izleyeceksiniz. Sonrasındaysa, bu genç adamın annesiyle nasıl ilgilendiğini ve kendisinin de tehdit altında olduğu ALS hastalığına yakalanmış birinin nasıl durumda olduğuna şahit olacaksınız. Yine bu videoyla aslında hepimizin izlerken gülüp eğlendiği IceBucketChangelle’in özünde ne kadar önemli bir amaça hizmet ettiği bilincini de kazandırıyor Anthony Carbajal.






Anthony Carbajal videoda ek olarak ALS hastalarının ilaç firmaları için “karlı” olmadığından sitem ederek, bu hastalığa karşı ilaç üretilmesi için farkındalığın artması gerektiğinden bahsediyor.