500 kilo ağırlıkla yaşayan en ağır kadın olarak rekorlar kitabına giren Mayra Rosales, 181 kiloya indi. 32 yaşındaki kadın hedefinin 100 kiloya inmek olduğunu söyledi.

2008 yılında üzerine düştüğü iki yaşındaki yeğeninin ölümüne neden olan obez kadın, cinayet suçlamasıyla mahkemeye çıkartıldı. İki yaşındaki yeğeni Eliseo öldürmekle suçlanan kadın o tarihte yarım tonluk katil lakabıyla tanınıyordu.

Ancak çocuğun gerçek ölüm nedeni tespit edildiğinde genç kadının bu suçu işlemek için fazla şişman olduğu anlaşıldı ve gerçek ortaya çıktı.

Ancak adli tıpta yapılan incelemeler Eliseo’nun kafasına bir darbe alarak öldüğüne işaret etti ve Mayra’nın ağırlığındaki bir insanın kolunu kaldırıp böyle bir şey yapabilme ihtimali yoktu.

Bu gerçeğin ortaya çıkması üzerine Mayra da olan biteni itiraf etmek zorunda kaldı. Mayra bu hikayeyi, bebek ölmeden birkaç saat önce, yemeğini yemek istemeyen ve mızmızlık eden Eliseo’ya bir saç fırçasıyla vuran kardeşi Jamie’yi korumak için uydurmuştu

Mayra temize çıksa da yaşadığı stres, sağlığının bozulmasına neden oldu.

O günden beri hastanede sürekli doktor tedavisi altında olan Mayra yavaş yavaş kilo veriyor ve geleceğe umutla bakıyor.
Kardeşinin hapishanede olmasının kendisini üzdüğünü belirten Mayra Jamie’nin yaptığı hataların farkına varması gerektiğini belirtiyor.



Vücutlarının yarısı gitti