BM’nin “bir süredir solunum cihazında bulunuyor olsa da, Kıbrıs müzakere sürecini ayakta tutmak için yöntemler aramakta olduğu” ifade edildi.

Fileleftheros gazetesi “Hem Nala Hem Mıha” başlığıyla yayımladığı haberde, bilgi edinmiş kaynaklara dayanarak, BM’nin bir sonraki hareketlerinden, önümüzdeki haftalarda atılacak olan adımların ortaya çıkacağını yazdı.

Türk tarafının açık açık B planı üzerinde çalışmakta olduğunu da ileri süren gazete, haberinin devamında başta Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu olmak üzere bazı Kıbrıslı Türk ve Türk yetkililerin Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalarına yer ayırdı.

Politis ise “Biraz Daha Müzakere” başlıklarıyla yayımladığı haberinde, liderlerin önümüzdeki Perşembe günü “Mülkiyet” gündemiyle yeniden bir araya geleceklerini yazdı.

Önümüzdeki hafta liderlere, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer’in de katılacağını kaydeden gazete, bu görüşmenin uluslararası konferans toplanıp toplanmaması konusunda Downer’in Mart ayı sonunda hazırlayacağı değerlendirme raporu için belirleyici olacağını savundu.