Güney Kıbrıs’ta gelecek yıl yapılacak olan Başkanlık seçimlerinde, merkez sağ ve merkez sol partiler tarafından belirlenecek olan ortak adayla ilgili, DİKO’nun favorisi olarak gösterilen eski Maliye Bakanı Makis Keravnos’un, Başkanlık adayı olmayı reddettiği bildirildi.

Simerini gazetesi “Makis’ten Merkez Partilere Yıldırım... Merkezin Başkan Adayı Olması Olasılığına Hayır Diyor” başlıklarıyla manşetten aktardığı haberinde, Makis Keravnos’un yakın çevresindeki kaynaklardan elde ettiği bilgilere dayanarak, Keravnos’un hiçbir zaman Başkanlık için aday olma niyetinde olmadığını yazdı.

Gazete Keravnos’un, merkez partilerin siyasi deklarasyonunun içeriği ve ortak bir adayı destekleme yönünde güç birliği yapacak bütünlüklü bir siyasi yapı oluşturamamış olmaları nedeniyle aday olmamayı seçtiğini kaydetti.

Keravnos’un aday olmayacak olmasının ardından oluşan yeni konjonktürde, favori adayın eski Dışişleri Bakanı Yorgos Lillikas olduğunu belirten gazete, Lillikas’ın KS EDEK’in önerdiği bir aday olduğunu, Ekologlar ve Çevreciler Hareketi’nin de Lillikas’ı reddetmediğini ve DİKO ile EURO. KO’daki bazı yetkililer tarafından destek gördüğünü yazdı.

Gazete, 4 partinin Çarşamba günü bir kez daha bir araya gelerek, aday belirlemek için çalışma yapacağını ve gelecek adımları belirleyeceklerini kaydetti.

Bu arada, AKEL ise dün yaptığı bir açıklamayla, merkez partilerle Başkanlık seçimlerine ilişkin işbirliği yapma perspektifinin bulunmadığını kaydetti.

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, konuyla ilgili açıklamasında, partinin kendi adayını bulmak için çabaladığını ima etti.

KİPRİANU ANASTASİADİS’E SALDIRDI: “ANASTASİADİS BLÖF YAPIYOR”

Gazete, bir diğer haberinde de AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun, DİSİ Başkanı Nikos Anastasiadis’e saldırdığını yazdı.

Habere göre Kiprianu, Kıbrıs sorununun seçim öncesi pazarın malzemesi olmadığını ve kişisel menfaatler uğruna kullanılamayacağını söyledi.

Anastasiadis’in Kıbrıs sorunu üzerinden rant sağlamaya çalıştığını ve ekonomiyle ilgili tezlerini açıklamaktan kaçındığını ifade eden Kiprianu, Anastasiadis’in şayet ekonomik tezlerini açıklarsa, Başkanlık seçimlerini kazanamayacağını bildiğini kaydetti.

Kiprianu, halkın Anastasiadis’e güvenmediğini de sözlerine ekledi.