Güney Kıbrıs’ta gelecek yıl yapılacak olan Başkanlık seçimleri çerçevesinde, DİKO, KS EDEK, EURO. KO ve Ekologlar ve Çevreciler Hareketi partileri tarafından ortak aday belirlenmesi sürecinin çökmeye doğru gittiği bildirildi.

Alithia gazetesi; “Ortak Alan İşbirliği Çökmeye Gidiyor” başlığıyla aktardığı haberinde, özellikle DİKO ve KS EDEK liderliğinin, perde gerisinde bu çabaların başarılı olamayacağı değerlendirmesinde bulunduklarını, ancak bir önceki ortak görüşmede belirlenen takvimi ve prosedürü de koruyacaklarını belirttiklerini yazdı.

Gazete, edindiği bilgilere dayanarak, Başkanlık adayı belirlenmesi sürecinde oluşturulması kararlaştırılan komiteyle ilgili dün, KS EDEK’te çalışma yapıldığını ve iki aday belirlendiğini kaydetti. Haberde, bu adayların büyük bir olasılıkla Marinos Sizopulos ile Dimitris Papadakis olduğu ifade edildi.

Habere göre, DİKO ve EDEK milletvekilleri, dün birtakım açıklamalarda bulunarak, Başpiskopos II. Hrisostomos’un, Başkanlık adayı belirlenmesi sürecine müdahalesiyle ilgili eleştirilerde de bulundu.

DİKO Milletvekili Athina Kiriakidu ve KS EDEK Milletvekili Dimitris Papadakis, II. Hrisostomos’un Başkanlık seçimleriyle değil, Kilise’nin işleriyle uğraşması gerektiğini ve sürece müdahale etmesinin yersiz olduğunu ifade ettiler.