Sevgililer Günü’nde yalnızsanız ve Facebook hesabınızı açtığınızda birbirine aşk mesajları gönderen çiftler moralinizi bozuyorsa sadece 250 dolara genç, eğitimli ve çekici bir kız arkadaşa sahip olabilirsiniz.

Sanal alemde oldukça popüler olan bir internet sitesi her ay yüzlerce erkek için sahte 'kız arkadaşlar' yaratıyor. İnternet sitesinin sunduğu paket dahilinde aylık 250 dolar ödeme yapan erkekler Facebook'ta kendileriyle ilişki içinde görünüp, sevgi dolu mesajlar atan, arkadaşları ile buluştuklarında onları arayan, işteyken sekreterlerine mesaj bırakan bir kız arkadaşa sahip oluyorlar.

İnternet sitesi hizmetlerini ''sosyal medya çağında, herkes sürekli meşgulken kimin gerçek bir kız arkadaşa ihtiyacı var ki?'' diyerek pazarlıyor.

Siteye üye olan erkekler kız arkadaşlarının özelliklerini belirleme hakkına da sahip. Yani bu hizmet sayesinde sonunda hayallerinizin kadınıyla, internet üzerinde de olsa ilişki kurma hakkını elde edebilirsiniz.

“ARTIK ARKADAŞLARIM BANA ACIMIYOR”
Londralı reklamcı Andy Lawson uzun süreli ilişkisi sona erdikten sonra kız arkadaşına, hayatına devam ettiğini göstermek için benzer bir hizmetten yararlandığını itiraf ediyor.

27 yaşındaki Lawson ''Bir kız arkadaşa hazır değildim, bir ilişki için ne zamanım ne de enerjim vardı. İnternette dolaşırken şans eseri bu hizmetle karşılaştım. Açıkçası pişman da değilim. 22 yaşındaki felsefe öğrencisi sarışın sevgilimi görünce arkadaşlarım bana acımayı bıraktı'' dedi.

Aylık 250 dolarlık bir harcama göze çok görünebilir ancak site yetkilileri fiyatlarını ''Gerçek bir kız arkadaş, hem de güzel, zeki ve eğitimli bir kadın size ayda 250 dolardan çok daha fazla paraya mâl olacaktır. Ayrıca bu şekilde kız arkadaşınızın sizi üzmeyeceğinden, utandırmayacağından ve terk etmeyeceğinden de emin olabiliyorsunuz'' diyerek savunuyor.

HER AYRINTI DÜŞÜNÜLMÜŞ
Site sadece mükemmel değil, gerçekçi bir ilişki de vadediyor. Yani sizi sosyal medyada takip edenlerin durumu inandırıcı bulmaları için sanal kız arkadaşınıza gerçek bir online kimlik yaratıyor. Kız arkadaşınıza bir Twitter hesabı açılıyor, lise yıllarından kalma fotoğrafları Facebook'a yükleniyor, hatta onun profil fotoğrafının altına ne kadar güzel olduğunu yazacak sahte yakın arkadaşlar bile yaratılıyor. Hizmet egonuzu tatmin etmek için sadece mükemmel kadını yaratmakla da kalmıyor. Eğer isterseniz kız arkadaşınız kavgalar çıkartıyor sonra da internet ortamında tüm arkadaşlarınızın önünde onu affetmeniz için yalvarıyor.

İnternette ufak bir arama yaptığınızda benzer servislerin birçok dilde mevcut olduğunu da görebilirsiniz. Hatta İngiltere'de özel bir servise bağlı olmayan gerçek genç kadınlar biraz ekstra para kazanmak için Facebook'ta tanımadıkları erkeklerle 'ilişki içinde' görünmeyi kabul ediyor. Hatta bazı durumlarda kızlar sanal bir kız arkadaş olmayı değişik ödeme şekilleri karşılığında da kabul ediyor.

Bir internet forumunda tanıştığı biri ile çok sevdiği bir bilgisayar oyununda elde edilmesi zor bir kılıcı kendisine vermesi karşılığında bir Facebook ilişkisine başladığını söyleyen 19 yaşındaki İngiliz T.A., ''Bence yaptığım çok mantıklı bir anlaşmaydı. Hem o mutlu oldu, hem de ben istediğimi aldım. Bu sadece internette yazan bir şey. Etik olmayan bir yanı olduğunu düşünmüyorum'' dedi.

KİMSENİN VAKTİ YOK
Avrupa'da internet, ilişkileri neredeyse tamamen ele geçirmiş görünüyor. Bugün İngiltere'de gerçek ilişkilerin birçoğu da internet üzerinde başlıyor.

Dört yıldır birlikte yaşadığı Polonyalı kız arkadaşıyla, Polonya'dan İngiltere'ye göç eden kadınları İngiliz erkeklerle tanıştırmaya yönelik bir internet sitesinde tanıştığını söyleyen Avukat Ashley, ''En başta sadece eğleniyordum. Ama evlenmeyi düşündüğüm kadınla bu şekilde tanıştım. Sanırım kimsenin bara gidip biriyle konuşmaya çalışacak zamanının olmadığı bu günlerde, ilişkiler için internete başvurmak son derece doğal'' diyor.