Avrupalıların, Güney Kıbrıs’ın AB dönem başkanlığı sırasında kritik Avrupa konularını ele alıp alamayacağı konusunda dile getirdikleri endişelerin son dönemlerde yoğunlaştığı belirtildi.

Politis gazetesi, aldığı bilgilere dayanarak, Brüksel ve Strazburg’taki Avrupalı yetkililerinin, kendi aralarında yaptıkları gayri resmi görüşmelerde, Güney Kıbrıs’ın ilk kez bu kadar önemli bir rolü üstlenmesine bağlı olarak, endişelerini dile getirdiklerini yazdı.

Habere göre AKEL AP üyesi Takis Hacıgeorgiu dün katıldığı bir radyo programında yaptığı açıklamada bu “fısıldamaları” teyit ederken dile getirilen endişeleri “gizli” ve “haklı”  olarak nitelendirdi.

Gazete Avrupalıları büyük oranda meşgul eden konunun, Güney Kıbrıs’ın, Ankara ile olan sorunlarıyla, dönem başkanlığını yükümlülüklerini nasıl yerine getireceği konusu olduğunu yazdı.

Habere göre Hacıgeorgiu ayrıca Güney Kıbrıs’ın, AB dönem başkanlığı sırasında Türkiye’nin katılım müzakerelerine ilişkin faaliyetlerinin ne olması gerektiği konusunda uzlaşmaya varması ve bu konuyu incelemesi için Ulusal Konsey’in toplanması çağrısında bulundu.