AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, 6. İtalya Komünist Parti Toplantısı’na katılıp konuştu.

Haravgi gazetesinin haberine göre Kiprianu, yaptığı konuşmada İtalyan Komünistleri Kıbrıs sorununa dair bilgilendirirken, Hristofyas’ın Rum halkı tarafından Başkanlık görevine seçilmesinin ardından, Kıbrıs sorununa çözüm bulunması için sistematik ve ciddi çabalar gösterilmeye başladığını savundu.

Türk tarafının Kıbrıs sorunundaki uzlaşmaz tezlerinde ısrarcı davranmaya devam ettiğini öne süren Kiprianu, Türkiye’nin son zamanlarda saldırganlığını artırdığını ve “Kıbrıs Cumhuriyeti” aleyhinde, ileri sürülen “Münhasır Ekonomik Bölge’de” (MEB) doğalgaz sondaj çalışmaları başlattığı için “savaş tehditleri” savurduğunu iddia etti.

Tüm bu “tehditlere” karşın, Hristofyas’ın Kıbrıs sorununun iki toplumlu ve iki kesimli çözümüne canla başla bağlı olduğunun altını çizen Kiprianu, AKEL’in de Hristofyas’ın bu çabalarına destek verdiğini ifade etti. Kiprianu, konuşmasında İtalyan Komünist Parti toplantısının İtalya için olduğu kadar, diğer ülkeler için de kritik bir zamanda yapıldığından ve emperyalizmin, halkın aleyhindeki saldırganlığını artırdığı bir dönem içerisinde bulunulduğundan da bahsetti.

Kiprianu ayrıca, 11 Temmuz’da Mari’de meydana gelen patlamaya ve küresel ekonomik krize de değindi.