Rum Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Praksula Andoniadu ile Enerji Dairesi Müdürü Solon Kasinis’in, temaslarda bulunmak üzere Londra’ya gittikleri ifade edildi.

Aralarında Andoniadu ile Kasinis’in de bulunduğu Rum Ticaret Bakanlığı’ndan bir heyetin, hidrokarbon yatakları sektöründeki kalkınma perspektifleriyle ilgili uluslararası bir foruma katılmak için dün Londra’ya gittiğini yazan Fileleftheros, heyette, Ticaret Bakanlığı Genel Müdürü Zeta Emilianidu ile bazı uzmanların da yer aldığını kaydetti.

Gazete, heyetin Londra temasları sırasında, Rum tarafının tek yanlı olarak ilan ettiği “Münhasır Ekonomik Bölge”deki (MEB) parseller için çıktığı 2’inci tur ihale çerçevesinde şekillenen perspektifleri ortaya koyacaklarını belirtti.

Öte yandan haberde, Çinli Petrol Devi CNOOC’un Rum tarafının, MEB’in içerisindeki 12’inci parselle ilgilemekte olduğuna dair çıkan haberlerin akabinde, ABD’li yatırım kurumlarının konuyu mercek altına aldıkları ifade edildi.

“DOĞAL GAZIN DEĞERLENDİRİLMESİ OLASILIKLARI...”

Haravgi ise, geçtiğimiz çarşamba günü Rum tarafında doğal gaz konusuyla ilgili bir panel düzenlendiğini ve Rum Başkanlık Müsteşarı Titos Hristofidis’in de panelde bir konuşma yaptığını yazdı.

Doğal gazın değerlendirilmesine ilişkin olarak, birçok olasılığın gözden geçirilmekte olduğunu söyleyen Hristofidis, bu olasılıklar arasında daha ucuza elektrik üretilmesi amacıyla Rum Elektrik Dairesi’ne doğal gaz sağlanmasının da bulunduğunu ifade etti.

Habere göre Hristofidis paneldeki konuşmasında, Rum tarafının enerji meselelerinde ortaya koyduğu strateji yanı sıra Rum tarafının tek yanlı olarak ilan ettiği MEB’i içerisinde doğal gaz bulunmasının ardından önlerine konulan perspektifler hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.