Rum tarafında, Güney Kıbrıs’ın yaklaşan AB dönem başkanlığı sırasında kullanılacak olan kongre merkezinin hazırlıklarının devam ettiği ifade edildi.

Rum hükümetinin, kongre merkezini kullanacak olan delegelere toplam “30 bin öğün yemek” vereceğini yazan Fileleftheros, merkezde “3 bin öğün de resmi yemek” verileceğini kaydetti.

Kongre merkezini 20-25 bin arasında kişinin kullanmasının beklendiğini yazan gazete, kongre merkezinin işletmesini devralan şirkete, sağlayacağı bütün hizmetler için 3,5 milyon Euro civarında bir ödeme yapılacağını kaydetti.

Güney Kıbrıs’ın AB dönem başkanlığının 6 ay sürecek olmasına rağmen, şirketle yapılan sözleşmenin 11 ayı kapsadığını ve dünden itibaren yürürlüğe girdiğini ifade eden gazete, hizmet verilecek olan delegelerin sayısına göre, merkezde çalıştırılacak olan personelin sayısının 60-170 arasında değişeceğini ifade etti.

Kongre merkezinde toplam 107 toplantı yapılacağını belirten gazete, bu toplantılar sırasında AB’nin 23 resmi dilinin de dinlenebileceğini belirtti.

Gazete, bu amaca yönelik olarak, 22 adet sabit, 24 adet de taşınabilir tercüme standının hizmet vereceğini ekledi.