Yaş ilerledikçe hem yüzde hem de vücutta oluşan elastin ve kollajen kaybı nedenli sarkmalar ve kırışıklıklar bu yöntemle problem olmaktan çıkıyor, uygulandığı andan itibaren gözle görülür bir gençleşme elde ediliyor.

Zamanın izlerini tek hamlede silmek! Yaş ilerledikçe hem yüzde hem de vücutta oluşan elastin ve kollajen kaybı nedenli sarkmalar ve kırışıklıklar bu yöntemle problem olmaktan çıkıyor, uygulandığı andan itibaren gözle görülür bir gençleşme elde ediliyor.

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Nihat Dik, bu mucizevi yöntem hakkında bilgi verdi; Ameliyat gibi girişimsel işlemlerin aksine rahatlıkla bir öğle tatilinde bile yılların yaşlanma etkileri geri çevrilebiliyor.

Ameliyatsız yarım saatlik bir uygulama ile 7-10 yaş gençleşmek artık imkansız değil. İşte bu “İple yüz asma”denilen PDO-Thread lifting basit, ekonomik ve konforlu bir yöntem.

En güzel yanı dudak, kol, meme gibi sarkan veya kırışıklık etkisi görülen her bölgede kullanılabiliyor olması. Doğum sonrası sarkan bölgelerde de kurtarıcı olarak bakılıyor.

Yüz bölgesi ele alındığında ortalama tüm yüze 80-100 arasında ip yerleştiriliyor. Vücudun diğer bölgelerinde; kollarda, iç bacaklarda, memede ve karında doğumdan sonra oluşan cilt sarkmalarının tedavisinde de hastanın ihtiyacı göz önünde bulundurularak daha uzun ve daha kalın iplerle, uzmanın uygun gördüğü adetlerde aynı teknik kullanılarak başarılı sonuçlar elde ediliyor.

Ameliyatsız cilt germe olarak tanımlayabileceğimiz bu yöntemde ,anestezik kremler ile uyuşturulan bölge, çok ince iğneler içine yerleştirilmiş PDO (polidioksan) isimli iplerin cilt altına özenle yerleştirilmesi esasına dayanıyor.

Herhangi bir yan etkisi olmayan bu işlem esnasında ve sonrasında ağrı hissedilmiyor. Uygulamanın en güzel tarafı hiç beklemeden local anestezi sebebi ile hemen o anda işlemin etkisini gözünüzle görüyor olmanız.

Kişinin cilt tipi göz önüne alınarak düz ve kılçıklı olarak tanımlayabileceğimiz iki tip iplik kullanılıyor. Düz iplikler kafes yöntemi olarak adlandırılan şekilde yerleştirilerek ince kırışıklıkları yok ediyor.

Kılçıklı iplerle ise yoğun sarkma problemlerini tek uygulamada lifting etkisiyle çözümlüyor. İplik konulduğu andan itibaren mikro kan dolaşımını artırıyor ve tamir mekanizmalarını harekete geçirerek fibroblast ve büyüme faktörlerinin yapımı uyarılıyor.

6-8 ayda dokuya uyum sağlayan ve dokuda erime özelliği bulunan bu ipler adeta vücudun uyuyan doğal mekanizmalarını yeniden uyandırma işlevi görüyor.

Bu tekniği uygulayan hekimlerin büyük bölümü lifting etkisinin ortalama 2-3 yıl sürdüğünü belirtiyor.