EROĞLU: “EVLİLİK İÇİN GEREKEN HER ŞEY ARTIK ÜLKEMİZDE BULUNABİLİYOR”

TATAR “FUAR HER YIL BÜYÜK İLGİ GÖRMEKTEDİR”

SADIKOĞLU: “FUARCILIKTA RUM KESİMİNDEN İLERDEYİZ”

Fairex Fuarcılık  tarafından organize edilen  7. Düğün ve Evlilik Hazırlıkları Fuarı (North Cyprus Wedding 2013) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından  bu akşam açıldı..

Fuar Alanı’ndan açılan ve 20 Ocak Pazar Günü’ne kadar açık kalacak olan fuar, evlilik sektöründe faaliyet gösteren birçok firmayı bir araya getirerek, evlenecek çiftlere rehberlik etmeyi amaçlıyor.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu  açılışta yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkının yakın zamana kadar devletin yaptığı fuarlar dışında fuar bilmediğini kaydederek, Fairex Fuarcılığı bu alandaki başarılı çalışmaları nedeniyle kutladı.

Evliliklerin KKTC’de yoğun şekilde yaşanmaya devam ettiğini de kaydeden Eroğlu, bu anlamda bu sektörde hizmet verenlerin emeklerinin karşılığını aldıklarını da ifade etti.

Eroğlu fuarın ziyaretçilerinin çoğalmasını ve düğün hazırlığında evleneceklere kolaylık sağlamasını da dileyerek, düğün hazırlığı için artık başka ülkelere gitmeye gerek kalmadığını ihtiyaç olan her şeyin KKTC’de bulunabileceğini söyledi.

Eroğlu katılımcı kuruluşları kutlayarak başarılı bir fuar olmasını diledi.

TATAR

Maliye Bakanı Ersin Tatar da özel sektörün kendi imkanlarını kendi yaratacağını, devletin de katkı koyma ve yardımcı olma görevi bulunduğunu kaydederek, her yıl fuarın büyük ilgi gördüğünü, başarılı çalışmaların devamının katılımcılara da motivasyon sağlayacağının altını çizdi.

Tatar, Evlilik sektörünün gelişmekte olduğuna da işaret ettiği konuşmasında, yeni ürünlerde Kıbrıs Türk insanının kendi becerisini de eklemesi ve ortaya koymasıyla, bu becerilerin de Pazar bulacağını söyledi.

SADIKOĞLU

Fairex Fuarcılık Direktörü Okyay Sadıkoğlu ise, fuarcılığı bir sektör haline getirip turizmin halkalarına bir halka daha eklemek için çalıştıklarını söyledi.

Eşi ve çocuklarının bu azimli çalışmada kendisini yalnız bırakmadığını belirten Sadıkoğlu, devlete ve Kıbrıs Türk halkına inanarak ilerlediklerini ve uluslararası tanınmışlığı bulunmasına rağmen fuarcılığı Rum Kesimi’den daha iyi yaptıklarını ifade etti.

Bina, altyapı ve mevzuat eksiklikleri bulunduğunu kaydeden Sadıkoğlu, bu yıl içinde bu sorunların da giderilmesini dileyerek, ilerde daha uzun soluklu organizasyonlara imza atmak istediklerini bildirdi.

Ziyaretçiler fuarda davet organizasyon firmaları, davetiye, nikâh şekeri, pasta, takı-pırlanta, güzellik merkezleri, fotoğraf hizmetleri, ses-ışık düzeni, müzik sistemi ve müzik grupları, havai fişek, araç kiralama, mobilya ve ev aksesuarları gibi birçok ihtiyaca ulaşma şansı bulacak.

Fuar hafta içi 18.00’den 23.00’e kadar hafta sonu ise 15.00’ten 23.00’e kadar ziyarete açık olacak.