Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ve 3 aşamalı olan Kolejlere giriş sınavında 97.75 puanla KKTC birinciliğini elde eden DOĞU AKDENİZ DOĞA KOLEJİ öğrencisi NİASAN TALESHİ, 2 yıl önce İran,dan annesi ile Kıbrıs,a okumaya geldiğini belirtti.

Taleshi, Kıbrıs,a geldiğinde Türkçeyi bilmediğini ancak arkadaşlar ve öğretmenleri sayesinde kısa zamanda Türkçeyi öğrendiğini, sözlerine ekledi.

İran, da diş doktorluğu yapan babası Abdolreza Taleshi ile KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi eczacılık fakültesinde okuyan annesine bu birinciliği armağan ettiğini söyledi.

Sınavı kazanmasına rağmen DOĞU AKDENİZ DOĞA KOLEJİ,ne devam edeceğini belirten annesi Samar Sedeghiye DOĞU AKDENİZ DOĞA KOLEJİ,nin eğtiminin çok kaliteli ve yüksek olduğuna vurgu yaparak, çocuğumun istediği mesleği yapabilmesi için onu başka bir okula göndermeyi düşünmediklerini, çocuklarının geleceği için eğtimini DOĞU AKDENİZ DOĞA KOLEJİ,nde devam edeceğini belirtti.

NİASAN TALESHİ, hayalinin Amerika,da okuyup Elektronik Mühendisi olmak olduğunu söyledi...

NİASAN TALESHİ, kendisine kısa sürede Türkçeyi öğreten sınıf öğretmenine ve okul müdürüne ve çok sevdiği arkadaşlarına da teşekkür etmeyi ihmal etmedi...