16 yaşında cinsiyet değiştirdi

Tüm dünyada cinsiyet değiştiren en genç insan olan Jackie Green'in hikayesi duyanları şaşkına çeviriyor

 

Pek çok küçük kız çocuğu büyüyünce Jackie Green gibi bir görüntüye sahip olmak sahip olmayı hayal eder. Porselen gibi bir cilt,  küçücük bir burun ve omzuna dökülen kahverengi saçlara sahip olmak... Henüz 19 yaşında, gelecek vaat eden bir model olmak...

Eski İngiltere Güzellik Yarışması finalistlerinden Jackie Green, doğduğunda hayat onun için bu kadar parlak değildi. Çünkü o kendini erkek vücuduna hapsolmuş bir kız olarak görüyordu. İşte bu yüzden tam yedi kez intihara teşebbüs etti. 

Jackie, annesi Susan'a "Tanrı bir hata yaptı, ben kız olarak doğmalıydım" dediğinde yalnızca 4 yaşındaydı. 11 yaşına geldiğinde ilk kez intihar etti ve aşırı doz nedeniyle hastaneye kaldırıldı. 11 ile 16 yaşları arasında 6 kez daha intihar etti, annesini genital  organını kesmekle tehdit etti. Ve ailesi sonunda dayanamadı ve Jackie, eski adıyla Jack 16 yaşındabıçak altına yattı ve cinsiyet değiştirme ameliyatı geçiren dünyadaki en genç insan oldu.

Şu anda 19 yaşında olan Jackie Green, Burberry mağazasında hosteslik yapıyor. Arta kalan zamanlarını modellik yaparak ve onu taparcasına seven erkek arkadaşıyla zaman geçirerek değerlendiriyor. 

Bu ay sonunda BBC'de hakkında bir belgesel yayınlanacak olan Jackie Green, cinsiyet değiştirmek isteyenler için iyi bir örnek olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Çektiğim yıllar süren kalpacısından sonra insanların artık bizim ucube olmadığımızı anlamasını istiyorum. Ben de sıradan bir kızım, yalnızca hikayem ilginç..."