Cumhurbaşkanı için seçimler yaklaşırken halkın seçime olan ilgisi artıyor. KKTC ‘de oy verecek olanlar ve sandığa gidecek olanlar hangi adaya  oy verecegine karar vermiştir. Biliyorsunuz Nisan ayında yapılacak seçimler pandemi nedeni ile 11 Ekimde yapılacaktır. Her şeçim döneminde bilinen tek gerçek ne kadar sorun varsa gündeme getirilmesi ve problemlerin çözümünün istendiğidir.Tabi ki birikmiş sorunların halli de zor olduğu için bir takım kırkınlıklar oluşabilmektedir. İnsanoğlu doğası itibarı ile öncelikle kırgınlığını geçirmek adına kullanacağı oyun değerinde bir takım göndermeler yapabilmektedir. Ancak gerçek partililer günler yaklaştıkça birlik ve beraberlik ülke menfaatine oluşmakta sonuçta bağlı bulunduğu siyasi partiye ve dolayısıyla partisinin gösterdiği “Cumhurbaşkanı Adayına” sandığa gidip oyunu vermekte olduğu bir yana aile ve arkadaşlarını da ayni aday etrafında kenetlemektedir.

11 Ekimde yapılacak seçim KKTC için son derece önemlidir. Ülkenin geleceği bu seçimde ön plana çıkmıştır. Seçmen kendi geleceğini düşünmekte ve kendisine müreffeh bir hayat için iradesini kullanacaktır.

Toplum olarak bunun farkına  varıldığı  için herkes kişisel kırgınlıklar  bir kenara çekilmiştir. 

Herkes herkesin siyasi fikrine saygı göstermeli ve siyasi farklılıklar için söz düellosuna gidilmemelidir.Seçimler  bitecek ve biz yine birbirimizin yüzüne  bakacağız. Herkes kendi fikirlerine uygun Cumhurbaşkanı  adayını destekleyip, propagandasını yapacaktır. Her adayın amaçı seçimi kazanmaktır.  Cumhurbaşkanı seçimlerinde kazanacak olanı tektir. Milletvekili genel seçimlerinde ise tek başına iktidar için yeterli sayıdaki milletvekilini seçtirebilmektir. Adayların dikkat etmesi gereken tek şey amaca giderken her şeyin mübah sayılmamasıdır.

Önemli olan seçimlerde siyasi partiler arasında hukukun özelliğini korumasıdır. Yani karşılıklı saygının korunmasıdır.

Seçim tarihine hızla yaklaşmaktayız. Bu süreçte bütün adaylar seçim vizyonlarını açıklamışlardır. Seçmen bu vizyon çerçevesinde değerlendirmesini yaparken, daha çok kararsızlar arasında vizyon revaç görecektir.

Kıbrısın konumu itibarı ile dünya devletlerinin gözdesi halindedir. Türkiye ise Kıbrısın garantörüdür. Kıbrıslı Türklerin güvencesidir. Kıbrıs Türkler  için Türkiye’nin  diplomasisinin esas olduğu bilinmelidir. 

Fakat üzülerek görüyoruz  ki bazı adayların  seçim propagandası sadece Türkiye düşmanlığı  ve Rum sempatizanlığı üzerine kurgulanmıştır. Üzülerek  izlenen bir durum. Bizi kaale almayan, müzakerelerde  zorluk çıkaran, Kıbrıslı Türkleri azınlık  ve kendilerine denk görmeyen, enosis  hayalinden vaz geçmeyen Rumlardır. Hiçbir şeyini istemeyiz dedikleri, Türkiyenin  parasını , sağlık desteklerini, pandemi hastanesini, askeri gücünü, suyunu herseyini alıp kullananların tezat hali işte budur ? Türkiye olmazsa ekonomik güçden  yoksun  bir halde olacağımız aşıkardır.Sağlık alanında her zaman Kıbrıslı Türklerin yanında  olan ve her türlü  ihtiyacımızı  karşılayan  Anavatandır.Eğer KKTC'de rahat ve özgürce yaşayabiliyorsak Türkiyenin adamızdaki  askeri gücü  sayesindedir.

Halk olarak bize düşen  görev KKTC'nin geleceğini  düşünüp sandığa gitmek ve Türkiye  ile ilişkileri  iyi olan  adaya oy vermektir...