"Yalan rüzğarı" böyle bir dizi vardı. Ben hatırlamıyorum lakin hayal meyal Türkiyede 1990 yıllarında gösterimede olan ve 12 yaşında ki ben, halamın heyecanla TV karşısına geçtiğini hatırlıyor gibiyim. Nitekim adı üzerinde bir dizi... Ne kadar benziyor değil mi buradaki yarım asıra aşkındır gösterimde olan diziye...

Bundan 1 hafta önce her yere konulan Gözümüzün görfüğü her köşe ve yol boyunca , billboardlar ne kadar renkli canlı ve cıvıl cıvıl. Ve hala şu gün şu saat, olmuş yerlerinde duruyorlar. Hele o sloganlar efsane . "Hep birlikte başaracağız " " Bu çöküşten hep birlikte çıkacağız" ve böyle gidiyor.

Aslında çok haklılar..

Bu cümlelerin dışında farklı cümle kuracak durumları yok. Hangisi ne yapabilir ki? Siyah , siyaha söz söyleyebilir mi? Nasıl şimdi süre gelen eylem söz ve hareketlerin dışında vaatler verebilirler ki? Aynı yalanlar ve aynı senaryolar ile yola devam etmek varken , şimdi şu balıkların (halkın) suyunu değiştirip onları öldürelim mi ki... aynı pis suyun içinde yüzmeye alışmışlarken.

Eski ekonomi bakanının çok değil kurultay öncesi " Hiç bir şeklide sucuoğlu ile hükimet kurmayacağını, kimya uyuşmazlığı olduğunu ifade etti. UBP ile zinhar görüşmem diyorken randevu saati belirlendi. En önemlisi hükümete destek vereceğini kayıt etti." Ağlar mısın ? Güller misin?

Öbür yandan Sayın sucuoğlu hızır aleyhisselam mı desek , superman mi desek bilemedik o kadar kendinden, emin bir şeklide giriş yaptı ki. Yeni çağ başlıyor dercesine. Bitecektir bu dert gam edaları ile kürsüden Allah ne vermişse kayıtlara geçildi. Hükümeti kuruyorum. Seçim tarihini belirliyoruz. Miladı dolmuş meclisi rafa kaldırdık. Aslında seçim tarihi çoktan belirlenmiş ama teamülere uygun da davranmak gerekiyor , ki o yüzden görüşmeleri de adet yerini bulsun diye yapılmakta birlikte , ilk kurultayda çekilen şahsın bu kadar emin adımlar ile girişi deli soruları da aklımıza getiriyor.

Hükümeti kuruyorlar... içtenlikle kolay gelsin Allah yardım etsin diyoruz . Peki n'olcak şimdi??? Kurdunuz hükümetti bitti mi? Her şey ele güne karşı bir hükümet kurmak mıydı? Süre gelen durumları ve hatta , geriye doğru gidişin durdurulması için vaatler ve süslü cümleler ile yeterli mi olacaktır? Yaşayalım ve görelim mantığı artık işlemiyor. Çünkü bu halk 1975 ten bu yana bu şarabı hep içti ve de artık etki etmiyor. Ülkeye, halka bir hükümet elebete ki gerekli. Fakat aynı kurtlar ve farklı kuzular ile değil. Ekonomik gücü sosyal, kültürel özgürlüğü, sağlıkta açığı olmayan eğitimde noksanlık yaşamayan bir ülke ve ona hükümet edenleri istiyor..

Peki zor mu??

Malesef ki başta hükümet etmeye hevesli olan , fakat kendi şahsiyetine hüküm sürecek zihniyetler ve onlara inanan güvenen, bir toplum ile evet zor hemde çok zor...

ABD ' de 1973 te yayına giren ve 47 yıl yayında kalıp geçen yıl sona eren. Türkiye'de 1990 yılından 2016 yılına kadar devam edip sona eren. Fakat kuzey Kıbrıs Türk Cuhuryetin' de 1975 tarihinde başlayıp bitmek bilmeyen bu YALAN RÜZĞARINDAN Bıkmadınız mı???

Korku filmi izleyin... Daha gerçekçi oluyorlar..

KARAKUŞ