Ders zili mı? Tehlike zili mi?

2021-2022 eğitim yılı başlıyor. Okullarımızın bir çoğu bu gün bir çoğu yarın start veriyor . Çocuklarımız eğitimlerine kaldıkları yerden devam etmeye başlayacaklar. 2 yıl önce bunu bu şeklide söylemek bizler için ne kadar güzeldi...

Peki şimdi!!!

Çocuklar artık okul ve öğretmenlerine kavuşacakları için heycanlılar. Ama adı üzerinde çocuk. Peki aileler ne durumda ? Hangi şartlarda çocuklarının eğitim görecekleri hususunda ki endişelerini ne denli büyük olduğunu biliyor musunuz? Her okulda pcr merkezi olacağını söylediniz ? Buna emin misiniz? Hadi eminsiniz diyelim peki kuruldu mu merkezler? Sınıflarda öğrenci sayısını belirlediniz mı? Standart 40 kişlik sınıfları böldünüz mü? Diyelim o da tamam. Peki neden velileri eğitimin nasıl ilerleyeceği konusunda bilğilendirmiyorsunuz?

Hop okullar açılıyor demekle olmuyor. "çocuğunuz ateşli ise okula göndermeyin " ilk okul seviyesindeki çocuklarımızın verilerinden hafta 1 antijen testi talebiniz var. Tek şartınız bu mu yani? Alacağınız önlemler bu kadarla mı sınırlı olacak? Çocukların okul ve sınıf içerisindeki mesafe hijyen koşullarını tamamen bitirmiş durumdamısnız?

Hazır mısınız? Öğretmenlere ve velilere yük yüklemekle bu işin başarılı bir şeklide gideceğini düşünmüyorsunuz değil mi? Hala test yapmaktan korkan avazı çıktığı kadar ağlayan çocuklarımız var . Onlar için çözümleriniz nelerdir?

Öğrenci taşımacılığı ile ilğili alınan kararlar ve uygulanacak maddeler nelerdir? Nasıl bir ortam sağlanacak ? Öğrenci taşıma araçlarında öğrenci sayısını belirlediniz mi? Ve bunun denetimi için her şey hazır mı? Yoksa okul servisleri önümüzden tıklım tıklım mı geçecek? Öğrencilerin hep birlikte olacakları alanlarda ki tetbirleriniz nelerdir?

Velisi kumarhanede çalısan otelde çalışan barda çalışan öğrencilerimizin ailelerinden rutin test talep edecek misiniz? Bunların takibini yapacak testi olmayanın çocuğunu okula kabul etmeyeceğinizi velilere yazılı bir şeklide bildirim yaptınız mı? Yemekhanelerde , kafeteryada nasıl bir yol izleyecekler ? Şartlar ne olacak? Bu çocuklarımız sürekli öğretim görevlileri mi kontrol edecek?

Neden mi bu soruları soruyoruz? Çünkü eğitimin nasıl sağlanacağı konusunda hiç bir bilğilendirmeniz olmadığı için. Okullar açılıyor yüzyüze eğitim başlıyor dediniz o kadar. Pcr merkez kurulları kurulacak dediniz o kadar. Denetimleriniz ne sıkılıkla olacak? Daha doğrusu olacak mı?

Günde 200 ve üzeri ( üzgünüz verilerilerinize güvenmiyoruz) vaka sayısı çıkan bir ülkede . Eğitimi doğru bir şekilde sağlığa uygun kurallar çerçevesinde yapmazsanız büyük felaket olur. Ve söz konusu çocuklarımız . Tek bir bulaş tüm okulun kapanmasına yeterli olacaktır. Eğitim masrafları çöp. Çocukların eğitimi çöp . Ailelerin iş hayatı belli bir süre çöp. Bunları iyice hesapladınız mi?

Oysa velilerin tek bir endişe duymadan tek bir soru sorma ihtiyacı hissetmeden çocuklarını gönül rahatlığı ile okul avlusuna bırakmak, servislerine vermek isterlerdi. Eğer ki sağlık sisteminize güvenmiş olsalardı. Nasıl demiştiniz herkes kurallara uyarsa bir daha ülkeyi kapatmayacağız. Hadi şimdi sıra sizde kuralları koyan siz uyması gereken yine sizlersiniz. Eğitimin durmaması okulların kapanmaması da sizlerin görevi. Çocuklarımız koruyun biz velileri de utandırınız.... Bu kez güzel dileklerimizi sırasını değiştiriyoruz.

Öğretmen ve öğrencilerimize sağlıklı ve de başarılı bir eğitim yılı diliyoruz ....

KARAKUŞ