ŞEHİR İÇİ TRAFİKTE YAYA GÜVENLİĞİ YOK
Ülkemizde, özellikle büyük şehirlerimizde yaya güvenliği son derece yetersiz durum. Onlarca aracın faal olduğu, ayni zamanda yayaların da karşıdan karşıya geçmek amacıyla kullandığı şehir içi yollarımız adeta birer ölüm tuzağı gibi. Yıl içerisinde trafikten hayatını kaybeden insanlarımızın %10’unu yayalarımız teşkil etmekte.
ÜST GEÇİT FAKİRİYİZ
KKTC’nde şehir içi trafikte yaya güvenliğini sağlamada önemli bir yer teşkil eden üst geçitlerin olmaması çift şeritli yollarda yayalarımıza ve sürücülerimize zor anlar yaşatmakta. Hatırı sayılır şekilde can kayıplarına ve yaralanmalara sebep olan bu alt yapı eksikliği, yıllar içerisinde trafikte ölüm olaylarının artmasının önemli sebeplerinden birisi olarak dikkat çekmektedir.
EN BÜYÜK GÖREV BELEDİYELERİN
Yeniden yapılanma gayreti içerisinde olan özellik büyük şehir belediyelerimizin alt yapı çalışmalarını planlarken üst geçit projelerini de gündemlerine alma zorunluluğu artık kaçınılmaz bir gerçektir. Bunun yanında Kara Yolları Dairesi’nin de gerekli yasal düzenlemeleri yaparak belediyeleri üst geçitler için zorlamasının artık zamanı geldiğine inanmaktayız.
KIBRIS MANŞET
ÖZEL