KIB-TEK MAĞDUR ETTİ

Kıbrıs Manşet Özel HABER

Yenikent bölgesinde ikamet eden bir vatandaş, elektrik arızası nedeniyle aradığı Elektrik Kurumu’ndan aldığı cevap ile şok oldu.

Gece yarısı elektriklerin durmadan kesildiğini ve bir yanık kokusu duyan vatandaş, ne olduğunu anlamak için kaldığı apartmanın elektrik panosuna baktığında, elektrik şar telinden çıkan dumanı fark etti.

Hemen Elektrik Arıza’yı arayan vatandaş, santralde telefonu açan çalışanın verdiği cevap ile şok oldu.

Çalışana durumu aktararak, durumun önemli olduğunu ve yangın çıka bilme ihtimalinin olduğunu belirten vatandaş, “Bir şey olmaz, kapa şartelida yat uyu. 23:30’da yolladık nöbetçi arkadaşları evine. Yarın sabah hallederiz. 24 saat çalışacak personelimiz yoktur. Sadece önemli durumlarda bakabiliyoruz.” diyerek uykulu bir ses tonu ile başından saldığını iddia etti.

Bölgede yaşayan başka bir vatandaş ise, Elektrik Kurumu’nun aylardır “Bakım” adı altında çevre bölgelerde gerçekleştirdiği elektrik kesintileri ve voltaj dalgalanmaları yüzünden elektronik eşyalarda ve şar tellerde problem olduğunu, benzer durumun pek çok vatandaşın evinde yaşandığını belirtti.

Ayrıca Yenikent ve Gönyeli bölgesinde yaşayan vatandaşlar, defalarca yaşanan elektrik kesintilerinden ötürü yaşadıkları sorunlardan mağdur olduklarını belirtti.

Yaşadığı problemi, Facebook’tan Kıb-Tek Basın Sözcüsü Tuluy Kalyoncu’ya aktaran mağdur vatandaş, Kalyoncu’dan da aynı cevabı aldı.

Kıbrıs Manşet’e ulaşarak, durumunu aktaran ve konuşmaları da bize gönderen vatandaşın gönderisini aynen paylaşıyoruz.






..................