Serbest Kürsü / Levent Özadam

[email protected]

Hem partili hem de partisizler hep bir ağızdan bir kararda birleşti…

Resmiye hanım onurluysa adaylıktan geri çekilir diye!

Böyle düşünenler ve söyleyenler ayıp ediyor…

Bu işin gururla haysiyetle ilişkisi nedir anlamak mümkün değil!

Resmiye hanımı onursuzlukla suçlayanlar öncelikle aynaya geçip kendilerine bakmak durumundadırlar…

Kendisi bir muhalefet partisinin vekili değil hem de Eroğlu ailesinin bir bireyi olarak UBP milletvekilidir!

Bu arada partide gururdan bahseden partililer kurultayda yaşanan absürt gelişmeleri bir masaya yatırsalar yüzleri kızarmaları gerekenlerdir…

UBP kurultayında yaşananlar bu kez Meclis Başkanlığı seçimlerinde yaşanmış ve ricalar ve minnetler havada uçuşup demokrasi bir kez daha ayaklar altına alınmıştır!

Bu gelişmelere baş eğmek gurursuzluk değildir de nedir Allah aşkına…

Ha keşke bu işleri gurur meselesi yapanlar adaylık belirlenirken de bu duyguyu yaşasalardı ve artık yeter diyebilselerdi!

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinden bu yana sürekli vurgulamaya çalışıyoruz…

Bu güne kadar yaşananların tümü de birilerinin çizdiği senaryodan ibarettir!

UBP ülkenin kemikleşmiş partisidir ve kemikleşme sürecini eritmek için bir takım operasyonlar başlamıştır…

UBP tabanı bu gelişmelerden büyük rahatsızlık duyarken, UBP’nin üst düzey yöneticileri, dolayısıyla vekil ve bakanların birçoğu rahatsız olmalarına rağmen rica minnet olaylarına sessiz kalmayı yeğlemiş ve bunda da makam ve mevki hırsı öp planda tutulunca yaşananlar artık sürpriz sayılmayacak noktaya kadar gelmiştir…

Bizim için önemli olan Resmiye hanımın Meclis Başkanı olup olmaması değildir, ülke iç siyasetinde yaşanan değişim ve bunun ilk yansıması olan UBP’de de mutasyonun başlamış olmasıdır!

Eğer UBP aynı zihniyette devam edip de iradeye saygısızlık girişimlerinde başını öne eğmeye devam ederse bunu da hak etmiş olacaktır…

Doğrusunu söylemek gerekirse ciddi bir değişim artık tüm ülke siyasi partileri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar için kaçınılmazdır…

Ülkede öncelikle köklü olarak bir zihin değişikliğine ihtiyaç vardır!

Ülkenin ve ülke insanının önünün açılması da ancak bununla birlikte başlayabilir…

Eğer bunu biz değil de oluşan boşluktan yaralanmaya çalışanlar ki bunlar da artık haklı noktalara gelmişlerdir işte o zaman olay tehlikeli boyutlara gelmiş demektir, sonuçlarına katlanmak gibi gerçekle yüzleşme noktasına kadar geleceğiz…

Bu ülkede siyaset halk için değil siyaset için. Makam ve mevki için yapılmaktadır!

Onun içindir ülkenin en büyük partilerinden olan UBP eğer gerekli değişimi başaramazsa mecburi mutasyona uğrayacak ve ardından dağılma sürece ve beraberinde yeni oluşumlar başlayacaktır…

Bundan kaçamazlar, zaten buna da izin vermezler!

Bu arada UBP’de yaşanan meclis başkanlığı krizinden sonra dün itibarıyla erken genel seçim nidaları atılmaya başlandı…

Belli ki bunda amaç Resmiye hanıma oy vermeyenleri cezalandırmak belki de vekillikten düşürmek!

Biz ancak güleriz böyle düşünenlere…

Böyle düşünen UBP yöneticileri artık geç kalmıştır!
Buna kendileri bile karar veremeyecek bir sürecin içine girmişlerdir…

Uyanın artık rüyadan!

Mutasyon süreci artık başlamıştır, başaramazsanız da boşluk bir şekilde doldurulacaktır…

Bedelinin de ağır olacağından hiç kuşkunuz olmasın…

MESAJ KUTUSU

Sayın Dursun OĞUZ, hastanelerde çalışan taşeron işçilerin pandemi nedeniyle karantinada kaldığı sürelerde patronlarının maaşlarından kesinti yaptığını ve ceplerine indirdiğini biliyor muydunuz? Oysa devlet maaşları tam ödüyor ama uyanık patronlar bunu çalışanlarına tam olarak yansıtmıyor! Küçük bir araştırma ile konuyu çözebilirsiniz, bizden uyarması!

Sayın Ali PİLLİ, üst kurul kararları belli olduktan sonra bu kararlar anında açıklanmadı ve acil olarak Başbakanlığa çağrıldınız. Orada başka kimler vardı, neler konuşuldu, hangi kararlarda değişikliğe gidildi, açıklayacak mısınız yoksa biz mi açıklayalım?

Sayın Ersan SANER, dün tüm parti vekillerini makama çağırıp tek tek meclis başkanlığı konusunda görüşlerini aldınız ve 7’si olumsuz görüş belirtince işler artık tamamen kontrolden çıktı. Kriz büyüyor, pratik ve doğru kararlar üretmek zorundasınız…

Sayın Resmiye CANALTAY, Meclis Başkanlığı için yeniden aday olmak ya da olmamak arasında gidip geldiğiniz konuşuluyor. Bu arada UBP içinde sıkıntı büyük iki bakan bile oy vermedi ancak CTP’den aldığınız iki oyla skandalın boyutu biraz olsun yumuşamış oldu. Bunların hepsini çok iyi değerlendirmek gerekiyor!

Sayın Mehmet HARMANCI, birçok partili TDP’nin başında sizi görmek için sabırsızlanırken sizin bu konuda olumsuz açıklama yapmanız bir çoğunda hayal kırıklığı yarattı. Oysa olumlu bir karar partinizin geleceği için de büyük önem taşıyordu!

Sayın Ersin TATAR, YÖDAK Başkanının görev süresi 13 Aralık’ta sona erdi ama hala bu makama bir atama yapılmaması artık tepkiler de gelmeye başladı. Lokomatif sektör artık eğitim olduğuna göre daha neyi bekliyorsunuz? Bu arada Saray’a 57 yaşında bir kadının istihdam edildiği iddiaları doğru mu?

Sayın Erhan ARIKLI, eğer bu zorlu süreçte farklı bir parti olduğunuzu gösteremezseniz HP’nin düştüğü duruma gelebilirsiniz ve bu da partiniz için tehlike sinyalleri demektir. Hükümet ortağınızın devlet memurlarına gösterdiği ilgiyi sizin de aksine özel sektör çalışanlarına hem de fazlasıyla göstermesi gerekiyor, bizden uyarması!

Sayın Tahsin ÇALIKUŞU, şirketinize bağlı devlet hastanesinde çalışan ve karantinaya giren bazı çalışanlarınıza eksik ödeme yaptığınız yönünde şikayetler gelmeye başladı. Devlet tüm çalışanların parasını tam olarak öderken yapılan kesintilerin mantıklı bir açıklaması var mıdır acaba? Yakında bordrolar elimize gelecek haberiniz olsun!

Sayın Koral ÇAĞMAN, bu sıralar uyanık patron ve işletmeleri mercek altına almanız artık şart oldu! Karantinada kalanların maaşlarının kesintili ödenmesi dünyanın hangi ülkesinde vardır acaba? Ekibinizi bu konulara yönlendirmeniz ve çalışanların haklarına sahip çıkmanız isteniyor!

Sayın Osman YILDIZEV, Milli Piyango tarihinde ilk kez yılbaşı ikramiyesini tam olarak dağıtmayınca güven dip yaptı ve bu da Devlet Piyangosuna yaradı. Vatandaş şimdi Devlet Piyangosuna daha fazla rağbet ediyor umarız bu durumu iyi değerlendirirsiniz de devletin kasasına daha fazla maddi katkı sağlanmış olur…

Sayın Derviş EROĞLU, Resmiye hanımın meclis başkanlığı seçimlerinde beklenenden çok daha az oy alması parti içinde sizin de ağırlığınızın her geçen gün azaldığı yönünde algılanmaya başlandı. Bu işe artık el atmanın zamanı gelmedi mi? Zira artık partide organizasyon işleri tam bir felaket haline geldi!

Sayın Mehmet HASGÜLER, YÖDAK’a başkan ataması eğer içeriden yapılırsa bu göreve getirileceğinize kesin gözüyle bakılıyor. Her türlü gelişmeye açık olup ona göre hazırlanmakta yarar görüyoruz, hayırlı olacaksa da olsun deriz…

Sayın Hüseyin ANGOLEMLİ, olası bir meclis başkanlığı krizinde en tecrübeli vekil olarak sizin adınız anılmaya başlandı. Siyaseti bu makamda sonlandırmak gayet de şık olur değil mi? Hadi bakalım hayırlısı!

Sayın Aslan BIÇAKLI, hükümet bir kez daha geleneksel olarak özel sektör değil de kamu çalışanlarına hayat pahalılığı ödesin diye atak başlattı. Bu konuda artık ciddi bir şekilde sokağa dökülüp emekçinin hakkını arama zamanı gelmedi mi? Hem de iyi bir spor yaparak fazla kilolardan kurtulabilirsiniz!

Sayın Özer KANLI, dün itibarıyla Saray’daki göreviniz sona ermiş ve makamı yeniden BRT’deki mekana taşımışsınız. Bu güne kadar iyi dayandınız zira orada bundan sonrası tufan olayları kapıda diyorlar!