Y.B. isimli polisin Gever’de imam nikahıyla evlendiği 14 yaşındaki Ş.N.B. adlı kız çocuğunu tehdit ederek aylarca tecavüz ettiği ortaya çıktı. Yüksekova Cumhuriyet Savcısı polis hakkında dava açmadı

Savcı, polis tecavüzünü örtbas ediyor

Çocuğa yönelik istismar ile ilgili yasaların düzenlendiği bir süreçte, çocuğa yönelik cinsel istismarda bulunan polise dava açılmazken, polisin hala görevinde olması ise dikkat çekti. 14 yaşındaki Ş.N.B. 6 Mayıs 2013’te 30 yaşındaki Y.B. isimli trafik polisiyle tanışınca hayatı karardı.

Tekirdağ Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde trafik polisi olarak çalışan Yakup Bağraç ile bir kafede tanışan 14 yaşındaki Ş.N.B. 9 Ağustos 2013 tarihinde imam nikahı ile evlendi. Ş.N.B.'ye yaşının dolup resmi nikah yapılıncaya kadar cinsel ilişkiye girmeyecekleri yönünde söz veren polis, silah zoru ile Ş.N.B’ye tecavüz etti.

Ş.N.B., “Ben resmi nikaha kadar böyle bir şeyin olmayacağını söylediğimde, kollarımı bükerek önce direncimi kırdı, sonra sürekli odada bulundurduğu beylik silahını kafama dayayarak, ses çıkarttığım takdirde beni ve annemi öldürmekle tehdit ederek tecavüz etti” dedi. Maruz kaldığı tecavüz sonucunda hamile kaldığını belirten Ş.N.B., “Ona hamile olduğumu söyleyince kesinlikle kimseye anlatmamamı söyledi. Yaşım küçük olduğundan beni doktora götürmedi. Her gün yaşadığım stres nedeniyle düşük yaptım” dedi.

Jet hızıyla görevine döndü


Olay sonrası Ş.N.B., annesi ve komşuları Gever’deki Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundular. Yedi saat ifadesi alındıktan sonra, Yakup Bağraç’ın silahına el koyularak, adli kontrol tedbiri kararıyla serbest bırakıldı. Birkaç ay sonra jet hızıyla Bağraç hakkındaki adli kontrol tedbirinin kaldırıldığını ve işine geri iade edildiğini öğrenen anne ve kız bir kez daha yıkıldı. Ş.N.B. “Tek istediğim bana aylarca tecavüz eden bu canavarın cezalandırılması. Adalet istiyorum. Ben bu kadar hızlı büyümek istemiyordum” diye konuştu.

Kadın kurumlarına çağrı


Ş.N.B.’nin avukatı Eren Keskin, müvekkilinin ruh sağlığının bozulduğuna ilişkin Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden verilmiş rapor olmasına ve tanık ifadelerine rağmen, Yüksekova Cumhuriyet Savcısı tarafından şüpheli polis hakkında 6 aydır ısrarla dava açılmadığına dikkat çekti.