"BAŞARILI OLMUŞ MODELLERİ İNCELEYEBİLİYOR VE UYGULAYABİLİYORSAK, BİR SIKINTI OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Ankara, 11 Mart 15 : TC Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, KKTC’deki  futbol federasyonunun yaptığı açıklamalar nedeniyle ortaya çıkan sorunun çok kısa zamanda çözüleceğini söyledi.

TC Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Kılıç'ın, bugün medya organlarının Ankara temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldiği ve gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptığı bildirildi.

KKTC'de yaşananlarla ilgili olarak Bakan Kılıç, "KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Bey dün buradaydı. Federasyonun yaptığı açıklamalar Serdar beyi çok üzmüş. Bunu da açık açık söyledi. İnanıyorum ki KKTC'deki iş çok yakın zaman da çözülür. Zaten çözüldü aslında" diye konuştu.

"Tabi orada FIFA kuralları var, uluslar arası diplomasinin kuralları var" diyen Kılıç, şöyle devam etti:

"Spor tarafında olan arkadaşlarımız bilir. Onlara uymak durumundasınız. Ama onun bilgisi dahilinde, onun kuralları çerçevesinde ne yapabiliriz, ne edebiliriz, bu zaten çalışıldı, federasyon bir adım attı. Bizim zaten şu anda yurtdışında irtibat ofisimiz olarak da KKTC'de ilk kurduğumuz ofis hayata geçiyor. O çalışmalarla beraber çok daha rahat bu işleri götüreceğiz. Neyse çözülüyor iş, öyle görülüyor. Serdar bey mutlu bir şekilde ayrıldı. Ondan dolayı da inanıyorum ki çok yakın zaman da bu iş çözülür. Zaten çözüldü aslında."