Ermenistan'dan Halep'e giden Ermeni kargo uçağı Erzurum'a indirildi. Arama yapılan uçak yoluna devam etti. Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, "Uçakta insani yardım var. Yoluna devam etmesine izin verildi" dedi.

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, Ermenistan'dan Suriye'nin Halep kentine giden ve Erzurum havalimanına indirilen Ermenistan Havayolları'na bağlı uçağın kalkışına izin verildiğini söyledi.

Daha önceden insani yardım taşıdığı bilgisi verilen uçağın incelendiğini ifade eden Arınç, "Beyanın doğru olduğu anlaşıldı. Uçağın havalanmasına müsaade edildi" dedi.

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, "Uçağı kontrol edip gönderdik. Bu işe ne kadar ciddi baktığımızın göstergesidir" şeklinde konuştu.

KONTROL AMACIYLA İNDİRİLDİ
Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Suriye'nin Halep kentine insani yardım malzemesi taşıyan bir Ermenistan uçağının Türk hava sahasından geçiş izni istemesi üzerine kontrol amacıyla Erzurum havaalanına indirildiğini açıklamıştı. 

Bir Başbakanlık yetkilisi, "Erzurum'a indirilen uçak Ermenistan'dan Halep'e insani yardım taşıyordu. Türkiye'ye bu uçağın insani yardım taşıdığı bilgisi önceden verilmişti. Uçakta arama yapılacağı Ermenistan yetkililerince biliniyordu" demişti. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili de, "Halep'e yardım taşıyan Ermenistan uçağına geçiş izni istemesi üzerine kontrol kaydıyla izin verildi. Kontrolde bir şey çıkmazsa uçak yoluna devam edecek" açıklaması yapmıştı. 

'TEKNİK NEDENLERLE İNİŞ İZNİ İSTEDİ' 
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, Erzurum' a indirilen Ermenistan uçağıyla ilgili, "Teknik nedenlerle iniş izni istedi biz de verdik" demişti. 

'UÇAĞIMIZ KARŞILIKLI ANLAŞMA SONRASI İNDİ' 
Ermeni yetkili Arsen Avetisyan da, Armenian News internet sitesine yaptığı açıklamada, insani yardım taşıyan uçaklarının, kontrol amacıyla Türk havalimanına indiğini açıklamıştı. Avetisyan, uçaklarının Türk yetkililerle vardıkları anlaşma sonrası indiğini söylemişti. 

Ermenistan uçağı saat 11.30'da Erzurum Havalimanı'na inmişti.  

Geçtiğimiz hafta Moskova-Şam seferini yapan Suriye yolcu uçağı "sivil olmayan kargo" taşıdığı gerekçesiyle Türk F-16 savaş uçakları tarafından zorla Esenboğa Havalimanı'na indirilmişti.