SON 12 SAATTE MADENDEN CANLI İŞÇİ ÇIKARILMADI

MADENCİ YAKINLARININ BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Türkiye’nin Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında ölü sayısı yükseliyor.

Türkiye Cumhuriyeti (TC) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma’daki maden faciasında ölenlerin sayısının 282 yükseldiğini bildirdi.

Bakan Yıldız, Soma’daki madenden son 12 saatte canlı çıkarılan işçi bulunmadığını, ölen işçilerden 217’sinin cesedinin ailelerine teslim edildiğini söyledi.

TC Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise Soma’daki maden faciasının ardından hastanelerde şu anda 27 hasta bulunduğunu, durumu iyi olanların taburcu edilebileceğini belirtti.

Maden içindeki gazı tahliye etmek için dün akşam geç saatlerde durdurulan arama çalışmalarına bu sabah saatlerinde yeniden başlandı.

Madenci yakınlarının kazanın meydana geldiği bölgedeki bekleyişleri sürüyor.

MADENCİLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

İstanbul’da Fatih Camisi’nde hayatını kaybeden madenciler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Cemaat, bu sabah namazının ardından caminin avlusunda toplandı. Toplu halde niyet eden cemaat Soma’da hayatının kaybeden madenciler için gıyabi cenaze namazı kılarak dua etti.

WASHİNGTON’DA YAŞAYAN TÜRKLER BEYAZ SARAY ÖNÜNDE MUM  YAKTI

Öte yandan, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) başkenti Washington’da yaşayan Türkler, Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden işçileri Beyaz Saray önünde mum yakarak andı.

TÜRKİYE’YE TAZİYE MESAJLARI GÖNDERİLİYOR

KKTC ile bazı ülkelerin devlet yetkilileri facia nedeniyle Türkiye’ye taziye mesajı gönderdi. Bazı yetkililer taziyelerini yüz yüze ifade ederken, ABD, Yunanistan, Danimarka Dışişleri Bakanları da TC Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu telefonla aradı.

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı, Azerbaycan, Yunanistan, Litvanya cumhurbaşkanları, Katar Emiri, Kuveyt Emiri, Bahreyn Kralı, Bahreyn Veliaht Prensi, İsrail Cumhurbaşkanı, Kazakistan Devlet Başkanı, Kore Cumhurbaşkanı TC yetkililerine taziye mesajı gönderdi.

Romanya, Azerbaycan, Katar, Bahreyn, Bangladeş, Ukrayna, İngiltere, Sudan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı, AB Komisyonu Başkanı, İsveç’in Ankara Büyükelçisi de ülkeye taziye mesajlarını iletti.

Azerbaycan, Hollanda, Slovakya, Estonya, Kazakistan Dışişleri Bakanı ile Tunus'un Ankara Büyükelçisi de Dışişleri Bakanı Davutoğlu’na taziye mesajı gönderdi.

YARIM TEKLİFLERİ YAPILIYOR

AB’nin yanı sıra ABD, İsrail, Fransa, Polonya, İran, Yunanistan ve İngiltere yardım teklifinde bulundu. İsrail ve Norveç, Ankara'da gerçekleştirecekleri milli gün resepsiyonlarını iptal etti.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ve Avrupa Konseyi Başkanı Van Rompuy birer taziye mesajı yayımladı.

Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader, Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki, Moritanya Cumhurbaşkanı Muhammed Veled Abdulaziz Türkiye’ye taziye mesajları gönderirken, Filistin yönetimi ve Hamas’tan da üst düzey yetkililer de ülkeye taziye mesajlarını iletti.