CHP, İşçi Partisi, Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerinin de aralarında bulunduğu kalabalık bir grup, Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki görüşünü açıklaması beklenen ”Ergenekon” davası sanıklarına destek vermek üzere Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi önünde bir araya geldi.

270.DURUŞMA

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün de aralarında bulunduğu 66’sı tutuklu 275 sanığın yargılandığı ve 4 yılı aşkın süredir devam eden ”Ergenekon” davasının bugünkü 270’inci duruşmasında, esas hakkındaki mütalaanın açıklanması bekleniyor.

SİLİVRİ'DE HAREKETLİ SAATLER

Türkiye’nin çeşitli illerinden sanıklara destek vermek üzere aralarında CHP, İşçi Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü 
Düşünce Derneği üyelerinin de aralarında bulunduğu grupları taşıyan otobüsler, abahın erken saatlerinde Silivri’ye ulaştı.Otobüsler, içinde duruşma salonunun da bulunduğu Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ne gelebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Bu sırada bazı vatandaşların otobüslerden ve araçlarından inerek yürüdükleri görüldü.

MİTİNG GİBİ...

Ellerinde Türk bayrağı, flamalar ve sanıkların fotoğraflarını taşıyan gruptakiler, ”Faşizme karşı omuz omuza”, ”Mustafa Kemal’in askerleriyiz” şeklinde sloganlar attı. Gruplar, 10. Yıl Marşı ve Gençlik Marşı ile çeşitli marşlar ve şarkılar söyledi. Cezaevi önünde bir araya gelen kalabalık, adeta bir miting görüntüsü oluşturdu. CHP otobüsünden bir kişinin ”Ergenekon” davası sanıklarının adlarını tek tek sayması üzerine vatandaşlar da ”Burada” diye karşılık verdi.



YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI 

Duruşma salonu girişi ve çevre yollarda jandarma görevlilerince yoğun güvenlik önlemi alındığı görüldü. Adliye giriş kapılarının zorlanması nedeniyle kimi zaman arbede yaşandı ve jandarma bu arbedeyi engellemeye çalıştı.
Bu arada, sanık avukatları, basın mensupları ve tutuksuz sanıkların mahkeme salonuna girişi için ayrı bir giriş kapısı açıldı.Bir çok televizyon kanalı da gelişmeleri kamuoyuna duyurmak için duruşma salonu dışından canlı yayın yapıyor.